Maja Nikolić: Srećna porodica najveća snaga

Maja Nikolić: Srećna porodica najveća snaga

Autor: | 05/01/2013

0

Dugogodišnja voditeljka „Jutarnjeg programa“ na „Radio-televiziji Srbije“ Maja Nikolić pleni mladalačkom energijom i besprekornim vaspitanjem. Lepa tridesetosmogodišnjakinja poznata je po velikoj profesionalnosti. Rođena je u Sarajevu, a živi i radi u Beogradu. Karijeru novinara započela je na "BK televiziji“. Prijatno ophođenje i nepretenciozni stavovi karakterišu ovo televizijsko lice, ostvareno u profesionalnom i privatnom životu. Uživa u desetogodišnjem braku sa Aleksandrom Nikolićem sa kojim ima troje dece, kćerke Teu i Tiu, i sina Darka.
Atraktivna dama, čija televizijska karijera traje osamnaest godina, zrači srećom dok s lakoćom pozira za magazin „Hello!“, a na početku razgovora Maja govori o njenom angažmanu na predstojećem „Beosong“ festivalu.
- Radujem što ću voditi festival „Beosong“ u martu 2013, na kojem će ovaj put učestovati mnogi autori i izvođači. Na festivalu će se birati numera koja će biti naš predstavnik za „Evroviziju“.

Da li ste skloni eksperimentisanju u modi?
- Spremna sam na sve što je u skladu s mojom ličnošću i što mogu da iznesem. Ja se sebi ne dopadam u nekim izdanjima, recimo u provokativnoj odeći koju nisam nosila ni kada sam bila mlađa. Sada mi tek ne bi priličilo da me vidite u prekratkoj suknji ili sa predubokim dekolteom.
Kako biste uporedili večernji i dnevni stil odevanja?
- Uglavnom je razlika u potpeticama, visoke štikle uglavnom su rezervisane za večernje izlaske, preko dana skoro uvek sam u ravnoj obući. Koktel haljine dužine do kolena su mi najčešći izbor.

Da li vam se događa da krenete u kupovinu da sebi nešto kupite, a završite sa garderobom za decu?

- To je uvek tako. Kada kupujem, moram da kupim poklone za sve, jer su deca ispitivački nastrojena. Tek kada sakupim darove za sve, pokažem im ih.
Kako se ponašate u situaciji kada sa posla dođete kući umorni, a dete traži da se igra sa vama?
- To je moja svakodnevica, to je normalno i drago mi je što je tako. Ne bih bila srećna da deca ne primete kada sam došla kući sa posla. Raduju se meni i mom suprugu kada dođemo kući posle radnog dana. Oni idu u krevet u devet, i tada počinje vreme u kome ja mogu da se opustim. Vreme pre toga je rezervisano za njih.

Učite li ih tradicionalnim vrednostima?
- Važno mi je sve što je vezano za porodicu. Postoje dani koje provodimo sa bakama. Nekada one dolaze kod nas, a nekada mi idemo kod njih za ručak. Volela bih da tu tradiciju nastave moja deca kada ne budu više živela sa nama. Želela bih da predstojeći praznici uvek budu dani kada se porodica okuplja. Sa mojom devet godina mlađom sestrom Željkom veoma sam bliska, ali ona se udala i živi u Beču, pa nije uvek u mogućnosti da bude na porodičnim okupljanjima. Mnogo mi nedostaje, videćemo se uskoro, isplanirale smo ritam poseta.

Tekst: Life Content, Nadežda Jokić

Foto: Life Content, Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin