Pola sata sa... Nataša Miljković

Pola sata sa... Nataša Miljković

Autor: | 13/10/2012

0

Od početka karijere na televiziji, novinarka Nataša Miljković lepim izgledom i nežnom prirodom osvojila je simpatije publike. Lepa novinarka nedavno je obeležila dvadeset godina rada i tom prilikom prisetila se svojih početaka kada je kao tinejdžerka dobila volonterski posao na televiziji „Studio B“. Od kada se vratila sa porodiljskog odsustva, poznata plavuša ima privilegiju da emisiju „Jutarnji program“ na „Radio-televiziji Srbije“ radi sa najboljom prijateljicom i kumom Majom Nikolić, a kako svoje obaveze završava u prepodnevnim satima uvek ima dovoljno vremena za supruga, glumca Srđana Timarova i njihovog trogodišnjeg sina Lazara.
Kako ste obeležili dvadeset godina rada u novinarstvu?
- Razmišljanjem o tome koliko bih danas živela drugačije da se, sticajem čudnih okolnosti, pre dvadeset godina sa drugaricom nisam zatekla u liftu "Beograđanke" i da nam se nije desilo da ne znamo na kom spratu treba da izađemo. Tako izgubljene dve tinejdžerke pronašao je montažer Vidoje Veselinović i poslao ih pravo na televiziju “Studio B”. U poslednje vreme razmišljam šta mi je sve posao omogućio, prisećam se iskustava koje sam stekla tokom rada i prijatelja koje sam upoznala. Zato sam zahvalna što se bavim novinarstvom.
Po čemu pamtite prvi posao?
- Prvo sam vodila emisiju koja se zvala “Teenage TV”. Emitovala se nedeljom u osam uveče na “Studiju B” i bila je veoma gledana. Radili smo volonterski, učili, igrali se, živeli te opasne devedesete u centru dešavanja i na izvoru informacija. Ali i pored toga smo bili zaštićeni dobrim namerama i verom da radimo nešto pametno. Najstariji među nama, urednik i reditelj, imao je osamnaest godina.
Koliko se novinarstvo promenilo u proteklih dvadeset godina?
- Promenilo se gotovo sve. Rekla bih da smo tada imali manje slobode, ali više hrabrosti nego danas. To se ne odnosi samo na novinarstvo već na način na koji svi mi danas biramo da živimo.
Koji su vaši poslovni ciljevi i neostvarene ambicije?
- Cilj mi je da učim o televiziji do kraja života i da joj, pred kraj karijere, zahvalim za sve divne trenutke koje mi je dala.
Koliko vam znači što poslednjih nekoliko godina blisko sarađujete sa vašom kumom Majom Nikolić?
- Rad sa Majom za mene je najlepši deo posla.
Smatrate li da je posao na "Jutarnjem programu" praktičan za jednu majku, s obzirom na to da svoje poslovne obaveze završavate tokom prepodneva?
- Posao koji radim je težak jer diže adrenalin kad mu vreme nije i traži punu koncentraciju tokom tri sata emisije koja ide uživo. Nekada imam osećaj da me žvaće i melje, ali kao u svakom poslu ima dobrih i loših strana. Ja sam vam sada rekla te lošije, a dobre čuvam za sebe.
Na koji način najviše volite da provodite slobodno vreme sa sinom?
- Uobičajeno, kao svaka mama. Uživamo dok se igramo i pričamo, ljubimo i mazimo.
Ko je stroži roditelj, vi ili vaš suprug?
- Ni suprug ni ja nismo strogi roditelji.
Kako ste proveli proteklo leto?
- U avgustu sam tri nedelje bila na odmoru, što sam iskoristila da sa porodicom otputujem u Grčku.
Spadate li u dame koje vole da kuvaju i koji vaši specijaliteti se najviše dopadaju vašim ukućanima?
- Volim da kuvam, što često činim, ali tako znam da uživam i kada ne moram da obavljam taj zadatak. Moji najbliži kažu da dobro radim taj posao, a specijalitetima ne volim da se hvalim, više volim da to rade oni koji imaju priliku da probaju moja jela.

Intervju: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti