Emina Jahović-Sandal: Uvek spremna za nove izazove

Emina Jahović-Sandal: Uvek spremna za nove izazove

14/05/2011

0

Jedna od najlepših pop pevačica naše javne scene Emina Jahović-Sandal u žiži je medijskog interesovanja, jer se trenutno na televiziji „Pink“ emituje serija „Polje lala“, u kojoj tumači glavni ženski lik. Reakcije turske, kao i naše publike su veoma pozitivne, što je atraktivnoj brineti veoma drago. I pored toga što ju je izlet u polje glume odvojio od porodice i prilično ustalasao njen do tada vrlo stabilan emotivni život, Emina kaže da, ako bi joj ponovo ponudili neku primamljivu glumačku rolu, rado bi je prihvatila. Pored glume zavodljiva brineta nedavno je održala spektakularni koncert u rodnom Novom Pazaru, gde je uživala u društvu svoje familije, naročito dede koji nije najboljeg zdravstvenog stanja. Tom prilikom Emina je istakla da je prezadovoljna jer je njena duetska pesma sa Natašom Bekvalac „Gospodine“ pored Srbije i u Turskoj postala pravi hit. Najviše od svega, pop pevačica je srećna što je u prilici da sve svoje uspehe podeli sa porodicom, naročito sa suprugom Mustafom, koji savršeno razume njene umetničke porive i želje da ih ostvari.
Vaša glumačka karijera je počela ulogom u seriji „Doba lala“, međutim, trajala je veoma kratko. Postoji li neki poseban razlog za to?
- Imala sam veliku želju da se oprobam i u glumi. Dobijala sam mnogo ponuda, ali mi se najviše dopala tema serije „Polje lala“. Prihvatila sam ponudu čim sam je dobila. Ali, pošto sam razmislila, shvatila sam da ja u tom projektu ne mogu da opstanem.
Da li je bilo teško raditi pod takvim uslovima?
- U početku sam se mnogo zalagala. Sa sedamnaest godina sam i radila i učila. Zbog neizvesnosti u projektu odlučila sam da napustim seriju, jer u seriji kao što je „Polje lala“ ništa nije sigurno: ili će se završiti, ili će opstati. Pored toga, nije bilo timskog duha. Za svakog je to bio individualni napor. Jedan dobar posao, pored glume, u takvoj situaciji može da bude smetnja.
Kakve su reakcije vaših prijatelja iz Srbije u vezi sa vašom glumom u seriji „Polje lala“?
- Odlične, prosto nisam očekivala tako pozitivan stav. Imala sam veliku tremu, jer je naša publika veoma samokritična. Sada mi je lakše jer vidim da im se dopada.
Da li planirate da učestvujete u sličnim projektima?
- Otvorena sam za novu saradnju. Gluma je veoma lepa i magična profesija. Doduše, teško je, ukoliko ne glumite na maternjem jeziku, ali mislim da je lako naviknuti se. Dobila sam ponude za nova snimanja i, naravno, postoji mogućnost da ću raditi na njima.


Kako napreduje rad na novom albumu?
- Zbog setova u seriji morala sam da pauziram sa novim albumom. Sada radimo na povratku. Prezadovoljna sam kako je prošao duet sa Natašom Bekvalac. Takođe, radim i na albumu van zemlje. U jeku je izbor pesama. Nadam se da ćemo ga završiti u najkraćem mogućem roku.
Da li tekstove svih svojih pesama sami pišete?
- Tekstovi sa mojih starih albuma koji su pisani u mom rodnom gradu pripadaju meni. Na novom albumu, koji će izaći u inostranstvu, radim sa velikim imenima iz sveta muzike.
Nije lako pisati tekstove. Čime su inspirisane i kakvo raspoloženje bude nove pesme?
- Po mom mišljenju, to je prelazak na sasvim drugačiju dimenziju. Muči me to što su pesme, koje su pisane na srpskom jeziku, dosta nerazumljive na turskom. Zrele su i pune emocija. Sve što ja živim i osećam ogleda se u njima.
Razmišljate li da uradite i album na turskom jeziku i da li bismo mogli da čujemo reči koje ste napisali?
- Kompoziciju uvek napišem, ali je zbog pisanja reči potrebno dobro poznavanje jezika. Pisanje na turskom jeziku nije tako lako kao što mislite. Jedna reč može da ima više značenja. Pisanje reči mora da bude u srazmeri sa vašim osećanjima.


Podržava li vas suprug Mustafa Sandal u onom što radite?
- Mustafa ima neverovatnu intuiciju. Sve kaže unapred. Slušajući jedan album rekao je: „Ovo će biti hit“. I bio je u pravu. Dakle, dajem mu veliki značaj u svemu.
Da li u prvi plan stavljate svoje emocije ili pak razum?
- U suštini, veoma sam emotivna. Trudim se da se uvek ponašam razumno, i pored svega što preživljavam. Moje srce će uvek biti jedan korak iza. Jer, emocije umeju da obmane ljude. Razumno razmišljanje nam uvek pokaže pravi put.
Šta vam je najviše potrebno?
- Ljubav. Nikada se ne vodim logikom osećanja. Imala sam sreću u tom pogledu. Izabrala sam život kakav želim.
Šta predstavlja prekretnicu u vašem životu?
- Posle upoznavanja sa Mustafom čitav moj život je promenio oblik. Ali naravno, pravi preokret je usledio posle ođenja mog sina Jamana. Tek kada sam dobila dete, počela sam da izdvajam vreme za sebe. Sada celokupno vreme provodim sa svojim sinom.
Koliko ste bliski sa Jamanom?
- Jaman i ja smo poput dva dobra prijatelja. Ako u nečemu pogreši, nikako ne mogu da se naljutim na njega. Moja majka je bila veoma autoritativna. Možda je to razlog zbog kojeg ne mogu da budem stroga prema njemu. Međutim, kada je reč o ovoj temi, Mustafa nije toliko blag. Kada mene vidi, Jaman počne da igra, skače, zajedno se predivno provodimo.
Ko u vašoj kući vodi glavnu reč?
- Mustafa je veoma autoritativan i pored njega se osećam sigurno. U razgovorima sa našim sinom mnogo ga uči. Zajedno spajamo mašine, gradimo avione, i tada je Jaman presrećan.
Šta najviše volite da radite zajedno?
- Najveće zadovoljstvo mi predstavlja vreme provedeno sa porodicom. Gledamo televiziju, slušamo muziku. Ali najviše od svega uživam u našem zajedničkom kuvanju. Kada Mustafi spremam čaj, obavezno ga pripremam sa Jamanom.
Da li vam je na putu ka uspehu više pomogla lepota ili ambicioznost?
- Mislim da je uspeh velika ambicija. Pohlepa je osećaj koji proždire ljude. Koji god posao da radite, obavljate ga sa puno ljubavi i uspeh je već tu.
Koje su vaše najveće ljubavi u ovom trenutku?
- Naravno da su to Mustafa i Jaman. Ne mogu ih razdvajati.
Šta je važno za sklad u vašem životu?
- Mir uma je veoma važan za moj život. Novac, pevanje, slava... Ukoliko nema mira, to ništa ne znači.
Koliko se vaš stil odevanja promenio u poslednje vreme?
- U privatnom životu prilično sam verna svom starom kežual stilu sa dozom elegancije kada zatreba. U mom ormaru trenutno ima najviše prolećnih stvari. Džins i majice svakako dominiraju, ali ima i po koja elegentna haljina za izlaske. Što se tiče scene uvek se trudim da pratim trendove i da svoju publiku iznenadim nekim inovacijama.
Usklađujete li Mustafa i vi gardererobu prilikom zajedničkih večernjih izlazaka?
- Može se reći da usklađujem, jer ja obično biram i njegovu i moju garderobu za određenu priliku. Koliko ja uživam u šopingu, toliko njega mrzi da šeta po prodavnicama i kupuje. Mustafa uglavnom sve te stvari prepušta meni.
Trošite li više novca na kozmetiku ili na garderobu?
- Moram da priznam da više novca trošim na kozmetiku. Vrlo mi je bitno da negujem lice.
Da li vaš sin Jaman već sam bira ono što želi da obuče?
- Za sada sam mu ja stilista. Kao pravi dečko on ne vodi naročito računa o tome. Bitno je da ima gitaru i da je svuda nosi.


Ima li on omiljenu odevnu kombinaciju?
- Najviše mu prija kada je sportski obučen. Tu je skroz na tatu i mamu.
Nedavno ste održali fenomenalni koncert u Novom Pazaru. Da li je postojao specijalni razlog za to?
- Da, naravno. To je bio dan grada i obeležavanje petsto pedeset godina Novog Pazara. Zaista je bilo kao u bajci. Jos jednom hvala svima koji su došli te noći na gradski trg.
Posećujte li često rodni grad?
- Trudim se da što češće idem, ali često mi poslovne obaveze diktiraju tempo.
Kakve su reakcije vaših prijatelja i saradnika u Turskoj na pesmu "Gospodine"?
- Svi počinju da đuskaju kada je čuju, što znači da dobro reaguju na nju, a tek kad im prevedem tekst, skroz „otkinu“.
Koji su vam poslovni planovi za budućnost?
- Upravo sam u studiju gde završavam singl za tursko tržište koji će imati i internacionalnu, tačnije englesku verziju. Onda dolazim u Beograd gde ćemo ekranizovati sve to, posle čega će uslediti i promocija za medije, moje saradnike i prijatelje.

REPORTAŽA: Ajđa Sarća

FOTOGRAFIJA: Čengiz Dikbaš

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin