Tijana Dapčević: Od ležernosti do elegancije

Tijana Dapčević: Od ležernosti do elegancije

20/08/2011

0

Pop pevačica baršunaste boje glasa Tijana Dapčević publiku je osvojila muzikom, ali i jedinstvenim, pomalo buntovničkim imidžom. Miljenica javnosti postala je najviše zahvaljujući velikom talentu i iskrenosti koju je pokazala od početka karijere.
Muzika je obeležila njen put od ranog detinjstva. Nižu muzičku školu upisala je u petoj, a violončelo je počela da svira u sedmoj godini. Taj instrument je diplomirala na „Muzičkoj akademiji“ u Skoplju, rodnom gradu u koji se uvek rado vraća.
Preseljenje u prestonicu Srbije usledilo je zbog ljubavi, a višednevni boravak u Somboru, gde je posetila tetku, bio je odlučujući za Tijanin emotivni život. Na jednoj košarkaškoj utakmici upoznala je Milana Dapčevića i posle samo četiri dana poznanstva otpočeli su život pod istim krovom. Milan je postao njen suprug, ali i menadžer. Vrhunac njihove ljubavi usledio je kada su se ostvarili u roditeljskoj ulozi i pre dve godine dobili Vuka.
Pevačica sa mnogo optimizma govori o sebi, svojoj porodici i porodičnom letovanju na kojem je proslavila značajan ljubilej - jedanaest godina ljubavi sa mužem Milanom.
Za magazin „Hello!“ šarmantna i veoma duhovita pevačica najpre govori na koji način svojim odevanjem prati modne trendove.
- Moj stil je pretežno sportski, ležeran, mada umem i ja da se obučem vrlo elegantno. Malo sam ograničena kada je reč o oblačenju glamuroznih komada, jer sam „smešno“ građena. Neke stvari koje bih volela da nosim ne mogu jer smatram da bi trebalo da imam deset kilograma manje.

Šta volite da ističete odevanjem?
- Listove i ramena. Mislim da se tu priča o isticanju delova tela završava.
Koliko vam je bitna udobnost?
- Meni je najbitnija. Nisam od onih žena koje bi patile zbog lepote. Ne podnosim da me nešto steže, pogotovo garderoba mora da mi bude udobna kada sam na sceni. Ja nisam statičan izvođač, vrlo sam aktivna na bini, neprestano đuskam i skačem dok pevam.
Kupujete li stihijski ili planirano?
- Stihijski, kada mi dođe. Volim da idem u šoping u Beogradu, ali meni ništa nema lepšeg od kupovine u Njujorku ili Atini kada su rasprodaje.
Da li se stilski uklapate sa Milanom kada izlazite skupa?
- Ne, svako ima svoj stil. Doduše, ne mogu da se setim kada smo poslednji put izašli zajedno. Uvek izlazimo odvojeno, jer u Beogradu nemamo bake ni deke, a bebi-siterkama ne verujemo. Uvek jedno od nas čuva našeg Vuka.

Konsultujete li se sa suprugom kada se odevate? Savetuje li se što se oblačenja tiče?

- On mene ne pita za savet, a ja se obavezno konsultujem sa njim pre nego što izađem. Milan mi uvek da neki lep komentar, samo da bi me „otkačio“.
Da li vaš sin Vuk već ima osećaj za modu?
- Da, već je počeo da se „modira“. Uvek zna šta hoće da obuče. Simpatično mi je kada insistira da obuče nešto što je sam sebi zacrtao tog dana, i uvek je istrajan u svojoj nameri.
Nedavno je Vuk bio sa babom, dedom i sestrom Tamarom u Skoplju?
- Užasno mi je nedostajao, mnogo mi je bilo teško. Čuli smo se svakog dana preko „Skajpa“. Njemu je bilo veoma lepo sa tetkom, bakom i dekom, koji su se trudili da mu ugode. On je njihov centar sveta, međusobno se obožavaju.
Nedavno ste otputovali na odmor u Grčku?
- Milan i ja smo ga automobilom preuzeli u Skoplju i sada smo na letovanju na Halkidikiju. Smešteni smo u jednom malom, za srpske turiste još neotkrivenom i neistraženom mestu Furka, u kome uglavnom letuju Grci i malo Makedonaca. Ostaćemo još dvadesetak dana.
Na početku letovanja vi i Milan upriličili ste proslavu važnog jubileja?
- Tako je. Drugog dana avgusta proslavili smo jednaestogodišnjicu veze. Organizovali smo odlazak na romantičnu večeru u jedan prelep restoran. Budući da je moja majka sa nama krenula na more, ona je čuvala Vuka, a mi smo proslavljali naš ljubavni jubilej.
Vaša sestra Tamara vam se nije pridružila na odmoru?
- Ona je već bila na moru sa dečkom. Boravili su petnaest dana u Splitu i u Dubrovniku i prelepo se proveli.
Voli li vaš sin vodu?
- Dobio je od Tamare šlauf, a mi smo mu kupili mišiće za plivanje. Oduševljen je. Ne možemo da ga isteramo iz vode. Što je najvažnije, ne plaši se, jer smo ga prvi put vodili na letovanje kada je imao šest meseci.

Da li ograničavate Vuku vreme provedeno ispred kompjutera?
- Vuk obožava da gleda crtane filmove na kompjuteru, dozvoljavam mu da dnevno provede sat i po ispred kompjutera. Kada je lepo vreme, uvek smo u pokretu, šetamo se i igramo u parkovima. Kada je vreme loše, onda se družimo po kućama sa prijateljima koji takođe imaju decu. Sa Leontinom stalno idem u park, pa se njena kćerka Lucija i Vuk igraju. Lulu ima godinu i po dana, sličnog su uzrasta. Moj sin ume da bude zločest prema njoj dok se ne priviknu jedno na drugo, a onda se divno druže i igraju. Pet minuta od mog, a i Leontininog stana ima divna šuma gde ih vodimo.
Kada će Vuk krenuti u vrtić?
- Njemu su sada dve i po godine i Milan i ja smo se dogovorili da ga u septembru upišemo u vrtić. Vrlo je društven i boravak u vrtiću će mu se sigurno dopasti.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti