Aleksandra Gudelj: Zaposlena mama

Aleksandra Gudelj: Zaposlena mama

03/09/2011

0

Voditeljka emisije „Loto“ na „Prvoj“ televiziji Aleksandra Gudelj već posle prvog angažmana na televiziji, kada je vodila emisiju „Važne stvari“, stekla je velike simpatije gledalaca, a kasnije je karijeru nastavila u emisijama „Ludi kamen“ i „Ekskluziv“. Ova šarmantna dama nedavno je napravila kratku pauzu u karijeri pošto se udala za dugogodišnjeg partnera Veljka Gudelja sa kojim je pre devet meseci dobila sina Milijana. Po povratku sa porodiljskog odsustva, Aleksandra se našla pred novim izazovom i sada vodi igru na sreću „Loto“, čime je jako zadovoljna, jer prvi put u karijeri ima priliku da radi emisiju koja se uživo emituje.
Nedavno ste počeli da vodite emisiju „Loto“, kako ste se snašli na novom poslu?
- Zadovoljna sam svojim angažmanom, pre svega zato što emisija ide uživo, a najveći izazov za svakog voditelja je da radi takvu vrstu emisije. Osim toga, pošto imam devetomesečnog sina Milijana, odgovara mi što na posao idem dva puta nedeljno tako da imam dovoljno vremena za njega.
Jeste li pratile rad vaših prethodnica Suzane Mančić i Ane Pendić i dopada li vam se način na koji su one vodile tu emisiju?
- Kada je Suzana vodila „Loto“, bila sam jako mala, tako da bih lagala kada bih rekla da sam pratila njen rad. S druge strane, mislim da je Ana dobro radila i nemam nikakvu zamerku na njen rad.
Kako ste se po završetku „Ekonomskog fakulteta“ odlučili da se bavite novinarstvom?
- Dok sam studirala bavila sam se modelingom tako da mi poslovi koji imaju veze sa šou-biznisom nisu bili strani. Dogodilo se da je televizija na kojoj radim raspisala konkurs neposredno po završetku mojih studija i odlučila sam da se prijavim. Prošla sam na kastingu i evo već tri i po godine radim kao voditeljka.

Da li ste se pokajali što ne radite posao u svojoj struci?
- Drugačije sam zamišljala svoju budućnost dok sam studirala. Mislila sam da ću verovatno raditi u nekoj banci, međutim, posao na televiziji mi izuzetno prija i ispunjava me, tako da se ne kajem što sam krenula tim putem.
Volite li da se mešate u izbor garderobe za snimanje emisija ili uvek slušate mišljenje stilista?
- Nikada se ne mešam, jer poštujem svačiji rad, pa tako i rad stilista. Oni koji me oblače za emisiju već znaju kakva garderoba mi lepo stoji tako da sam uvek zadovoljna odevnom kombinacijom koju mi spreme. Nikada mi se nije desilo da mi daju da obučem nešto što mi ne odgovara.
Kakvu garderobu privatno najčešće nosite?
- Volim elegantan stil odevanja i najlepše se osećam u haljinama i cipelama sa visokom potpeticom. Spadam u žene koje vole da se sređuju, pa tako na posao uvek idem sa isfeniranom kosom, lepo obučena i uvek sam na štiklama.
Volite li šoping?
- Obožavam i prava sam kupoholičarka, ali takve su valjda sve žene. Uživam u kupovini, a garderobu često obnavljam i u inostranstvu, pošto mislim da su kod nas mnoge stvari precenjene i veoma skupe. S druge strane, nisam veliki ljubitelj skupih brendova, više volim da kupim nekoliko komada jeftinije garderobe nego jedan koji je skup.
Savetujete li se sa suprugom o izboru odeće?
- Često ga pitam da li mi nešto dobro stoji i on mi uvek da odličan savet. On se takođe savetuje sa mnom.
Nosite li ređe visoke potpetice od kada ste postali majka?
- Naravno, pošto u štiklama ne mogu da se igram sa sinom. Od kada se rodio Milijan, sve češće nosim kežual garderobu da bih mogla da mu se posvetim. Ranije gotovo nikada nisam nosila baletanke, a sada ih sve više ima u mom cipelarniku.

Uživate li da kupujete stvari za vašeg sina?

- Nedavno mi se desilo da sam pošla u šoping, i umesto da gledam garderobu za sebe uglavnom sam ulazila u dečje radnje i razmišljala šta sve mogu da mu kupim. Međutim, pošto imamo mnogo prijatelja koji su Milijanu donosili stvari kada su dolazili da ga vide prvi put, još nema potrebe da mu mnogo kupujemo.
Imate li dadilju i ko vam najviše pomaže u poslovima oko sina?
- Nemamo dadilju, Milijana uglavnom čuvamo moj suprug Veljko i ja. On je odličan otac i lepo se snašao u svim poslovima oko bebe, zna da mu promeni pelene i da ga okupa. Naravno, ja više provodim vreme sa sinom pošto moj suprug ima puno radno vreme i radi više od mene. Kada nas dvoje ne možemo, u pomoć najčešće priskače Veljkova majka koja živi blizu nas, a pomaže nam i moja mama kada je slobodna.
Da li vaš suprug i vi imate običaj da izdvojite vreme samo za sebe, koje provodite bez sina?
- Kada smo postali roditelji, uglavnom smo se trudili da svaki slobodan trenutak provodimo zajedno sa detetom. Međutim, u poslednje vreme smo počeli da izlazimo, dešava se da sami odemo na večeru ili u neki spa-centar i na taj način se posvećujemo jedno drugome.
Nedavno je bila godišnjica vašeg braka, jeste li obeležili taj datum?
- Naravno, proslavili smo našu prvu godišnjicu, ali bih detalje sačuvala samo za nas dvoje.

Pripremate li se za prvi rođendan svog sina?
- Pošto je tek u novembru, još samo razgovaramo o rođendanu, i konkretne planove o proslavi za sada nemamo.
Jeste li vešti u kuvanju i pripremate li često hranu?
- Volim da kuvam i to radim često. Moja baka i majka su takođe dobre kuvarice, pa sam odmalena uz njih učila male tajne kulinarstva u čemu sam uvek uživala. Veljko i ja smo živeli zajedno i pre braka i ja sam mu i tada često kuvala, pa sam nastavila da to činim.
Postoje li neka jela koja vaši ukućani posebno vole?
- Milijan obožava moju gibanicu. Odnedavno je počeo da jede meso i povrće, tako da mu svakog dana spremam obroke, a ujedno kuvam i za supruga i mene.
Jeste li bili ove godine na letovanju?
- Bili smo kratko u Crnoj Gori i to je ujedno bilo i prvo letovanje našeg sina. Za razliku od većine beba koje plaču kada prvi put uđu u more kod njega to nije bio slučaj. Uživao je da se brčka u morskoj vodi i veoma se radovao svakom novom ulasku u more, tako da je na plaži bio prava atrakcija.

Piše: Ivana Nikolić
Foto: Nevena Thaler

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin