Bojana Stojković: Eksperiment kao modni imperativ

Bojana Stojković: Eksperiment kao modni imperativ

Autor: | 17/09/2011

0

Manekenka Bojana Stojković, supruga golmana „Partizana“ Vladimira Stojkovića, privlači veliku pažnju javnosti zbog stila odevanja, jer joj polazi za rukom ono najteže - da spoji nespojivo. Kombinacija urbanog i glamuroznog je njen zaštitni znak, kao i prisustvo neobičnih komada garderobe. Lepa Beograđanka, koja je rođena u Cirihu, bila je zaštitno lice mnogih modnih kampanja. Neposredna i iskrena u komunikaciji, ljupkim osmehom osvaja sagovornika na prvi pogled. Na privatnom planu joj je život ispunjen u skladnom dvogodišnjem braku sa poznatim sportistom, golmanom Vladimirom, sa kojim je 29. aprila dobila sina Lava. Iako je od Lavovog rođenja prošlo manje od pet meseci, Bojana može da se pohvali vrlo zategnutim vitkim telom.
U razgovoru za magazin „Hello!“ Bojana govori o svojim stavovima prema modi i životu i otkriva da je vrlo emotivna i osetljiva osoba.
Da li vam je bitan brend garderobe?
- Ne, nosim bukvalno sve: od firmirane garderobe do stvari koje nemaju etiketu svetski poznatih dizajnera i brendova. Ipak, obično kupujem obuću i torbe poznatih kreatora, jer je reč o komadima na kojima se najpre vidi kvalitet. Mogu da „navučem“ bilo šta i delovaće dobro ako imam dobar par cipela i kvalitetnu tašnu. Kao tinejdžerka više sam volela popularne brendove, a sada više volim mlade domaće dizajnere i neke inostrane koji još nisu otkriveni. Dopada mi se da nosim ono što niko nema, dok sam kao mlađa pratila opšti trend.

U javnosti vaš imidž je prepoznatljiv po smelosti.

- Jeste, gradim svoj stil. Ne želim da svoj modni izraz sputavam oblačenjem samo u prepoznatljive komade poznatijih dizajnera. Težim ka tome da kroz oblačenje pokažem maštovitost i kreativnost, a ne platežnu sposobnost. To može svako.
Kupujete li stihijski ili planirate odlazak u šoping?
- Kada sam živela u inostranstvu, najčešće sam kupovala stihijski. U Beogradu to ne činim jer ovde retko kupujem. Najčešće isplaniram šta ću kupiti u inostranstvu, kada odem u Cirih ili Milano, gde nabavim sve što mi treba. U inostranstvu ne obraćam pažnju na to da li je sezona rasprodaja, ali naravno da mi prija kada „zakačim“ popust.
Da li tada nabavljate garderobu i za muža i sina?
- Lavu kupujem slatke komade iako polovinu stvari još nije obukao. Mnogo garderobe i dalje dobija na poklon od svih koji dođu da ga vide, mnogo toga preraste, a da mu nijednom nisam obukla. Vladimiru retko kada odabrem odgovarajuću veličinu, pa on sam ide u šoping. On voli farmerke, i meni se dopada kad ih nosi, ali nikada ne smem da mu ih kupim jer se plašim da neću izabrati dobru dužinu nogavica.
Nosite li preko dana ravnu obuću zbog obaveza koje imate oko sina?
- I pre nego što sam postala majka danju nisam nosila štikle. Dnevni „dres-kod“ poštujem nošenjem mokasina, japanki, baletanki.
Šta je vaš modni imperativ?
- Ranije sam volela svedene boje dok sam trenutno u fazi jarkog kolorita.
Pita li vas suprug za savet kada se oblači?
- Često me pita, ali retko posluša. Obično me pita iz navike.
Vladimirov modni fetiš su satovi, a vaš?
- Takođe. Od nakita nosim samo prstenje, i zato volim satove. Odrasla sam u Švajcarskoj i odmalena sam razvila tu pasiju.
Kada ste poslednji put posetili vaše sestre koje žive u Švajcarskoj?
- U februaru, dok sam bila trudna. One su dolazile nekoliko puta ovde da vide mene i Lava. Najstarija sestra mi je nekolik dana pravila društvo na moru. Bila je sa suprugom i decom u Bečićima pa smo uživale u igri i druženju, ona je očarana Lavom.
Na koga Lav liči?
- Menja se, ali liči na Vladimira. Ima njegov pogled i krupne oči. Inače, miran je i nije razmažena beba. Sjajan je, ne plače nikad bez razloga i ume sam da se zabavi. Blage je naravi.
Raduju li se vaši roditelji trenucima sa najmlađim unukom?
- Kada sam kod njih, ne daju mi da ga pipnem, stalno se igraju sa njim. Uželeli su se dece jer Isidora, njihovo najmlađe unuče pre nego što se rodio Lav, sada već ima dvanaest godina. Tako da njega ne ispušaju iz ruku.
Da li biste voleli da imate i devojčicu?
- Dok nisam dobila Lava, želela sam žensko dete. Sada bih volela da sledeći put opet dobijem dečaka. Otkad imam sina, zavolela sam dečake.
Kako napreduje realizacija vaše modne linije?
- Nadam se da će uskoro početi proizvodnja modela linije „Pearls and trash“. Uskoro nameravam da odem u Pariz da kupim materijale za kreacije. Sve se odužilo zbog toga što sam dobila dete, pa nisam stigla time da se bavim.
Pozvali su vas da pišete modni blog?
-Da, ali nikako da nađem vreme za to jer imam druge obaveze. Kada počnem nešto da radim, tome se u potpunosti posvetim. Sada nemam ni vremena ni inspiracije.
Kako održavate kondiciju i vitkost?
- Odlučila sam da počnem da treniram. Sada se zadovoljavam šetnjom, to mi je dovoljno uz vrlo brz metabolizam. Sada sam malo posvetila pažnju svom izgledu, ali ću to uskoro promeniti.
U javnosti vas često fotografišu, ali se malo zna kakva ste osoba.
- Vrlo sam emotivna i osetljiva, lako me je povrediti. Na moju sreću, ne ostavljam takav utisak.
Da li ste kućni tip ili više volite izlaske?
- Kućni sam tip, u suštini. Često sedimo kod mene, ili kod drugarice i poručimo picu, otvorimo vino. Danas je teško družiti se tako, svi živimo brzo, i zato se viđamo po kafićima ili diskotekama.
Volite li zabavnu ili narodnu muziku?
- Budući da sam odrasla u inostranstvu, bila sam željna svega što je naše, pa sam ranije više volela narodnu muziku. Danas se slabo provodim uz narodnjake.
Odan ste prijatelj, imate li mnogo drugarica?
- Imam dosta prijateljica po svetu, održavamo druženje preko „Skajpa“ i telefona, naravno i preko „Fejsbuk“. Otkako sam rodila Lava, nisam imala prilike da mnogo putujem, pa je ovakva komunikacija jedino moguća. Lepo je kada te ljudi vole i lepo se osećaju u tvom prisustvu.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Dejan Milićević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin