Istorija se ponavlja: Petra Divac želi da usvoji dete

Istorija se ponavlja: Petra Divac želi da usvoji dete

Autor: | 29/03/2024

0

Petra Divac želi da usvoji dete

Najmlađe dete Ane i Vlade Divca, Petra, napunila je 25 godina i reklo bi se da je u pravim godinama da počne da razmišlja o formiranju porodice. Na ruku joj ide i to što je već dve godine u srećnoj vezi sa Mihajlom Veruovićem.

Mirko Tabašević

 

Upućeni kažu da je Petrin izabranik, inače student medicine, u sjajnim odnosima sa njenim roditeljima, koji podržavaju ćerkin izbor.

Pročitajte: Velika ispovest Petre Divac - Iz prve ruke znam da se ljubav prema biološkom i usvojenom detetu ne razlikuje

Nije tajna da su Ana i Vlade Divac usvojili Petru kada je imala samo šest meseci.

Devojčica je odrasla u skladnoj porodici, okružena pažnjom i ljubavlju kako majke i oca, tako i starije braće Luke i Matije.

Privatna arhiva

 

Sledeći humanu misiju svojih roditelja, Petra je u okviru Fondacije Ana i Vlade Divac pokrenula projekat Usvojeni za usvojene, namenjen usvojenim mladim ljudima.

O usvajanju kao opciji razmišlja i kada dođe vreme za majčinstvo.

– Želim da budem roditelj, a volela bih da imam i biološku i usvojenu decu – rekla je Petra Divac u emisiji Goce Tržan Ako progovorim.

Boško Karanović

 

– Nas je troje, a ja sam uvek govorila da ću imati ili dvoje ili četvoro dece. Kad god bi se Luka, Matija i ja raspravljali kad smo bili mlađi, uvek je jedno od nas ispaštalo – prisetila se uz smeh.

– Roditelji nas nikada nisu razdvajali. Sve lekcije koje su dobili Luka i Matija, koji su stariji od mene sedam, odnosno četiri godine, dobila sam i ja.

Mama je često znala da mi kaže: Pa, dobro, zašto ti moraš dužim putem? Videla si kako su oni prošli, mogla si iz toga nešto da naučiš. A ja sam joj odgovarala da sam neko ko sve mora da oseti na svojoj koži.

Mirko Tabašević

 

Na pitanje da li bi usvojila dete, Petra Divac odgovorila je potvrdno.

– Usvojila bih dete, naravno. Smatram da je moje usvajanje srećna priča. Mama me je naučila da budem zahvalna što sam usvojena, odnosno što sam uvek imala porodicu.

HELLO! arhiva

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Boško Karanović