Otkrivena ISTINA posle tri decenije: Ovo je pravi razlog zbog koga je Anica Dobra napustila Srbiju

Otkrivena ISTINA posle tri decenije: Ovo je pravi razlog zbog koga je Anica Dobra napustila Srbiju

Autor: | 05/12/2023

0

Razlog Anice Dobre da napusti Srbiju je jedan...

Anica Dobra, neosporno je jedna od najtalentovanijih i najcenjenijih glumica na domaćoj i internacionalnoj sceni. Svojim prisustvom na filmu ostavlja dubok i neizbrisiv trag.

Njen opusom obuhvata različite žanrove i uloge, a Anica je postala sinonim za vrhunsku glumu i duboko emocionalno povezivanje sa likovima koje tumači.

Ata Images

 

U emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1,  Anica je govorila, o svojim serijama i filomovima, ali i zašto je devedesetih iznenada napustila Srbiju i otišla u Nemačku.

Pročitajte: Ovo je preslatka unuka Anice Dobre - Mina Sovtić prvi put pokazala bebu, prizor sa Kalemegdana će vas oduševiti FOTO

- Nemački producenti su bili na obilaženju terena i setova u tadašnjoj Jugoslaviji, tu smo se upoznali. Smatrala sam da je logično da im se obratim na nemačkom, što je njih jako iznenadilo, kao i jugoslovenskog koproducenta. Momentalno su mi dali scenario u ruke.

ATA Images

 

- Pozvali me posle par meseci na probno snimanje, gde se ono nije desilo, jer sam dobila obaveštenje da su se oni odlučili za mene.

- Naknadno je to postao čist nemački film, a ja sam se našla u naslovnoj i glavnoj ulozi i posle toga je krenula lančana reakcija na taj prvi film - kaže Anica i dodaje da kao glumac nemaš puno izbora da biraš uloge: 

- Kao glumac nemaš puno izbora da biraš. Sloboda je u tome da od ponude koju dobiješ, možeš da kažeš ovo želim da prihavtim ili ovo meni ne pripada.

Pročitajte: Topi kilograme, oporavlja telo i čuva mladolikost - Anica Dobra bez ovog napitka ne može da zamisli život

- Taj lukuz imaju danas retki glumci, zato što je jako bitno i egziztencijalno i umetnički da na svaki način mogu da se izraze i onda zapravo rade sve. U moje vreme je to bilo drugačije, ali daleko od toga da sam uvek pažljivo birala - rekla je najlepša glumica svih vremena.

Promo

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Ata Images