Tuga i šok u Holivudu, tragičan kraj zvezde "Prijatelja": Preminuo Metju Peri u 54. godini

Tuga i šok u Holivudu, tragičan kraj zvezde "Prijatelja": Preminuo Metju Peri u 54. godini

Autor: | 29/10/2023

0

U kasnim večernjim satima po kalifornijskom vremenu Holivud je zatekla tužna vest – preminuo je Metju Peri, Čendler iz jedne od najpopularnijih serija svih vremena. Čuveni „Prijatelji“ ostali su bez najduhovitijeg člana.

Pročitajte: Metju Peri konačno pokazao dve decenije mlađu verenicu

Glumac, koji je imao samo 54 godine, napustio nas je na bizaran način – pronađen je u đakuziju u svom domu u Pacifik Palisejdsu, elitnom rezidencijalnom kvartu Los Anđelesa. Prema prvim informacijama, beživotno telo pronašao je asistent, a nezvaničan uzrok smrti je utapanje usled prestanka rada srca.

Getty Images

 

Nije tajna da je Metju Peri imao mnogo problema sa porocima. Teško je izboriti se sa slavom koja stigne preko noći, a „Prijatelji“ se i posle skoro tri decenije od emitovanja prve epizode rado gledaju. Čendler Bing bio je jedan od omiljenih likova, uvek spreman na šalu i duhovitu opasku.

U kandže narkotika upao je 1997. godine, kada se posle teže povrede na skijanju navukao na lekove protiv bolova. Kada se ne koriste kako treba, posebno ako se preteruje, mogu da izazovu zavisnost, što se, nažalost, njemu i dogodilo.

Phillip Faraone/Getty Images

 

Kako je kasnije priznao, čitavo bogatstvo potrošio je na pokušaje da se skine sa vikodina, metadona, amfetamina, alkohola. Čak se uopšte nije sećao rada na nekoliko sezona serije. Tri godine života bile su potpuno izbrisane iz njegovog pamćenja.

Pokušavao je da se oslobodi poroka, išao na rehabilitaciju, potrošio, prema sopstvenom priznanju, devet miliona dolara, ali posledice su ostale. Svi su ih primetili kada se pridružio kolegama u šou-programu "Friends reunion“ pre dve godine.

Frederick M. Brown/Getty Images

 

- Očajnički sam želeo da budem slavan. Želiš pažnju, novac, najbolje mesto u restoranu. Ali nisam mislio da će biti i posledica - rekao je u jednom intervjuu, dodavši da je kasnije shvatio da zapravo želi sve osim slave i ostalog što je nabrojao. Prošle godine objavio je knjigu u kojoj je sve do detalja opisao.

Pročitajte: Obožavaoci zabrinuti - Zvezda "Prijatelja" Metju Peri hitno operisan

Vest o njegovoj smrti postaje još jezivija kada se u obzir uzme činjenica da je pre samo šest dana na Instagramu objavio noćnu fotografiju iz đakuzija na otvorenom, iz kojeg se pruža pogled na grad. “Zar topla voda koja kruži oko vas ne čini da se osećate dobro? Ja sam Metmen”, napisao je u objavi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

 

Hitna pomoć zatekla ga je u hidromasažnoj kadi bez znakova života. Na licu mesta nisu pronađeni ni alkohol ni nedozvoljene supstance, a za sada su odbačene i sumnje da je neko drugi odgovoran za smrt slavnog glumca.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Jason Memitt/Getty Images

Najnovije vesti