Ceo svet se pita šta je Novaku zalepljeno na grudima: Evo čemu služi čudesna pločica FOTO

Ceo svet se pita šta je Novaku zalepljeno na grudima: Evo čemu služi čudesna pločica FOTO

Autor: | 07/06/2023

0

Otkako se pojavio na sportskoj sceni, Novak Đoković je na meti kritika zbog raznih alternativnih metoda koje koristi ne samo za poboljšanje fizičke spremnosti i kompletnog zdravstvenog stanja, već i u lečenju. Zamerali su mu što je toliko odugovlačio sa operacijom ruke, jer je pokušavao da povredu sanira na sve moguće načine osim hirurškim zahvatom, ali na kraju je ipak morao na operaciju. O stavu o vakcinama, reikiju, meditaciji i veganskom načinu ishrane da i ne govorimo.

Getty Images

 

Jedan od najboljih tenisera svih vremena ovih dana ponovo podiže prašinu, ne samo dobrim partijama u Parizu. Kada je pauzu tokom meča na Rolan Garosu iskoristio da promeni majicu, videli smo da na grudnom košu ima zalepljenu neku „etiketu“.

Naravno, odmah su počela da se postavljaju pitanja. Oni kojima smeta svaki Noletov korak, pa se ne libe da odu predaleko u najskandaloznijim optužbama protiv njega, brže-bolje su izveli zaključak da je reč o nekom doping-pomagalu. Međutim, sve teorije zavere pale su u vodu. Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, reč je o uređaju koji se zove „Taopatch“.

Pročitajte: Čovek iz senke - Ko je tajanstveni duhovni učitelj Novaka Đokovića koji mu je pomogao kad je bilo najteže

Profimedia

 

‒ „Tao flaster“ sadrži nanokristale koji telesnu toplotu pretvaraju u svetlost. Proizvedeno svetlo šalje se na određene akupunkturne tačke u telu, što mu pomaže u procesu prisećanja kako prirodno komunicirati s ostatkom tela – stoji u objašnjenju.

Magnet veličine novčića pomaže sportistima da održe koncentraciju, reše se stresa, anksioznosti i bola. Ali, Novak, uvek spreman za šalu, imao je svoju verziju:

‒ Voleo sam Ajronmena kad sam bio mali. Zato se moj tim odlučio za nanotehnologiju. Da nije bilo toga, verovatno sada ne bih sedeo ovde.

Pročitajte: Majka Novaka Đokovića - Gledala sam ga kako pati, kako ne može da diše, krvavih nogu, samo nam je molitva pomogla

Profimedia

 

Ajronmen ili Supermen, tek, Novak se nije mnogo namučio na putu do polufinala u Parizu. Na jučerašnjem meču nije nosio samo jednu pločicu, već dve. Drugi „misteriozni“ uređaj bio mu je zalepljen na leđima.

„Eurosport“ prenosi da se „Tao flaster“ koristi za povećanje sportskih performans, a proizvode ga različite kompanije. Kako se navodi, magnetska polja niske i visoke frekvencije ublažavaju i upalne procese, posebno one koji utiču na kosti, zglobove i kožu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia