Svaki milimetar budi sećanja na Đoleta: Olivera Balašević otvorila vrata porodične kuće FOTO

Svaki milimetar budi sećanja na Đoleta: Olivera Balašević otvorila vrata porodične kuće FOTO

Autor: | 01/06/2023

2

Olivera Balašević otvorila vrata porodične kuće

Novi Sad ima mnogo atrakcija koje već decenijama privlače posetioce: Petrovaradinska tvrđava, raskošna gradska kuća, katedrala, Dunavski park... Ipak, postoji jedna adresa koju verovatno nećete pronaći u turističkim brošurama, ali je dobro poznata ne samo Novosađanima, već poštovaocima lika i dela Đorđa Balaševića iz svih krajeva bivše države, iz celog sveta. Ulica Jovana Cvijića, u kojoj sada rastu druga deca...

Petar Đorđević

 
 

Kako izgleda kuća na Salajki u kojoj je živeo i stvarao legendarni kantautor? Pre svega, puna je ljubavi i topline, jer samo takav prostor i može da probudi kreativnost i najtananija osećanja kojima su obilovali njegovi stihovi. Velika, ali jednostavna, kakav je i on bio. Građena je u autentičnom vojvođanskom stilu. Sa druge strane najopevanije ulice Srpske Atine nalazi se još starija kuća, koju je podigao Đoletov pradeda Jova Balašević.

Pročitajte: Aleksa pokazao luksuz u kome uživa porodica Balašević u Istri, prelepu vilu je Đole kupio 2019. godine za 400.000 evra (foto)

Insajder printscreen

 

Ulazi se kroz ajnfort kapiju, kakvu imaju mnoge predratne kuće u Vojvodini, a onda se pred vama otvara – planeta dvorište, kako kaže i poetični naziv Oliverine knjige. Porodična oaza puna zelenila i cveća. Tu je i ambar, mala asocijacija na vojvođanske salaše, koje Đole pominje u mnogim pesmama, lipa koja ima četrdesetak godina i koju pamte generacije, a u dnu dvorišta postoji manji bazen.

Pročitajte: Mladina frizura i venčanica su bile skandal za to vreme - Ovo su jedine sačuvane fotke sa venčanja Olje i Đoleta Balaševića

Insajder printscreen

 

Insajder printscreen

 

U domu Balaševića preovladavaju pastelne boje i svetli tonovi – od kuhinje i trpezarije, do glavne i spavaćih soba. Na jednoj od fotografija koje je ne tako davno objavila na Instagramu Olivera nam je pokazala i nekoliko detalja koje svaka prava vojvođanska kuća mora da ima blizu kutka gde se priprema hrana. Tu su, naravno, i kredenac i police na kojima su naslagane tegle sa slatkim i zimnicom, i tako dalje.

Pročitajte: Beba Balašević otkrila želju pokojnog oca - Rekao je – samo ovo nikad nemojte dozvoliti

Insajder printscreen

 

Insajder printscreen

 

Olja nas je provela kroz porodični dom i kada je gostovala u emisiji “Agape”, pa smo tako videli uramljene fotografije koje bude nostalgiju, uz nekoliko oraha (baš sa onog posađenog na dan kada je Đole rođen) i figurice zečeva (kao onaj mali beli, kog je dobio za deveti rođendan).

Pročitajte: Đorđe Balašević napustio nas je pre dve godine, ovako su o njemu govorili njegovi roditelji

Insajder printscreen

 

Neke od zidova umesto slika krase svima dobro poznati stihovi… Kuća je uvek bila puna žamora i razdraganog dečjeg smeha. Jovana, Jelena i Aleksa sada su odrasli ljudi, a neki novi klinci nastavljaju priču o kutku punom ljubavi i poezije u čuvenoj ulici Jovana Cvijića na Salajki.

Pročitajte: Tamna i kratka kosa, žena ni nalik ovoj danas! Evo kako je Olivera izgledala kada se Đole zaljubio u nju (FOTO)

Insajder printscreen

 

 

Komentari (2)

Loading
Vidakovic 08:27 02.06.2023
Odgovori

Ajde bre oladi malo. "Cedis" pokojnika bezumno. A mi sa Salajke znamo kako si mu tovarila rogove.

Jovana 23:25 04.06.2023
Odgovori

Otvara vrata??!! Pa zar poslednji put nisu dozvolili ljudima da pridju kuci?! Koga oni farbaju.. Zasto promovisete ove krvopije?!

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti