Magistar filozofije, glumac, muzičar i otac koji je doživeo najveću roditeljsku bol: Ko je Slobodan Negić, čovek koji je rasplakao Srbiju

Magistar filozofije, glumac, muzičar i otac koji je doživeo najveću roditeljsku bol: Ko je Slobodan Negić, čovek koji je rasplakao Srbiju

Autor: | 22/05/2023

0

Slobodan Negić rasplakao Srbiju

Proteklih dana, a već i nedelja, Srbija je mislima uz porodice dece koja su tragično nastradala u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar”. Neposredno posle emitovanja jučerašnje emisije „Utisak nedelje”, u kojoj je gostovao Slobodan Negić, društvene mreže usijale su se od reči saučešća i poruka podrške.

‒ Ja sam otac Sofije Negić, jedne od devojčica nastradalih u školi „Vladislav Ribnikar” ‒ predstavio se gost Olje Bećković, a svaka naredna rečenica koju je izgovorio kidala je dušu onih koji su ga slušali.

Nova S printscreen

 

‒ Kad sam bio na sahrani moje ćerke, prilazilo mi je puno ljudi, za mnoge od njih uopšte nisam znao ko su. Njima je bilo teško da mi izjave saučešće i meni da ga primim, sve dok u jednom trenutku nisam počeo da gledam u oči sve te ljude. Svakom bih zahvalio i blago se naklonio. I onda su ti ljudi počeli da se osećaju nekako prihvaćenim, kao da se znamo odranije ‒ rekao je gospodin Negić, koga je voditeljka predstavila kao diplomiranog filozofa, muzičara i glumca.

Pročitajte: Nikola Kojo pogođen velikom tragedijom - Ponizno vas molim, dajte im šansu da se oporave...

Nova S printscreen

 

Generacije koje su odrastale osamdesetih sećaju se Slobodana Negića kao simpatičnog riđokosog dečaka koji je glumio u brojnim serijama namenjenim najmlađima: „Vukov ćošak”, „Soba 405”, bio je sin Milana Štrljića u drami „Nedeljom od 9 do 5”, a najznačajniju ulogu ostvario je u filmu „Čavka”.

Pročitajte: Gledali ste je u Utisku nedelje, a niste znali da je ova ugledna doktorka rođena sestra Emine Jahović FOTO

Cinesseum

 

Kada je pre više od deset godina gostovao kod Aleksandra Gajšeka u emisiji „Agape”, Negić se prisetio da je u svet glume ušao kao član dramskog studija Mike Aleksića, koji je pohađao nekoliko godina. Njegovi roditelji su očekivali da će upisati Fakultet dramskih umetnosti, ali se on, još kao šesnaestogodišnjak, okrenuo muzici. Sa drugovima je osnovao bend u kojem je svirao gitaru, a muzika je ostala sastavni deo njegovog života i u zrelim godinama.

Filozofiju je diplomirao sa najvišim ocenama, a pre nekoliko godina vratio se glumi, pa je igrao manje uloge u „Besi” i još nekim serijama i filmovima.

Pročitajte: Potresno saopštenje Dragana Kobiljskog, javnost moli samo za jedno - Ne prija nam da se ime našeg deteta...

Youtube printscreen

 

‒ Moja Sofija je dobila ime tako što smo njena majka i ja hteli da se malo našalimo, pošto sam ja magistar filozofije, filo-sofia, a njeno devojčako prezime je Mudreša, pa smo joj dali ime Sofija. U ovom slučaju mogu da kažem „nomen est omen‟. Njeno ime je stvarno njena sudbina. Mudrost tog deteta me je naučila da i danas svakog od vas gledam u oči i budem zahvalan što mi pružate empatiju. Ljudi, hvala vam svima. Shvatite da je ponekad jedini razlog u čoveku zbog koga se bori to što ima ljude oko sebe. Trebalo bi da naučimo veliku lekciju o tome da se radi o nama, o našim sudbinama. Moja sudbina je teška, ali ja ću je nositi i to baš onako kako me Sofija, kao što ime kaže, mudro naučila tome ‒ poručio je Slobodan Negić, kome će bol za izgubljenim detetom zauvek ostati urezana na licu.

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin