Potresna ispovest Peđe Mijatovića: Šta sam skrivio da me Bog tako kazni? Sve bih dao da mi je sin rođen kako treba

Potresna ispovest Peđe Mijatovića: Šta sam skrivio da me Bog tako kazni? Sve bih dao da mi je sin rođen kako treba

Autor: | 22/05/2023

0

Sin Peđe Mijatovića preminuo je 2009. godine, potresna ispovest slavnog fudbalera

Nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije Predraga Peđu Mijatovića pratili su uspešna karijera i ispunjen život. Međutim, igrom nesrećnih okolnosti njegova prošlost obojena je i velikom tragedijom. Sin Andrej, koga je dobio u braku sa Elenom Karaman, rođen je sa teškim oblikom cerebralne paralize. Preminuo je 2009, kada je imao četrnaest godina, a rana koju je njegova smrt ostavila nikako da zaceli.

Una TV printscreen

 
 

Peđa Mijatović otvoreno je govorio o teskobi koju oseća posle gubitka sina.

‒ U takvim situacijama, kada vam se desi da dobijete vest da sa vašim detetom nešto nije u redu i da su prognoze dosta negativne što se tiče bolesti i njegovog razvoja, to je uvek šok. Zašto baš meni? Šta sam ja to skrivio da me Bog tako kazni? Onda shvatiš da se to dešava milionima ljudi, što ti u tom trenutku ne znaš. On je otišao pre 14 godina, puno je vremena prošlo ‒ ispričao je Mijatović u životnoj ispovesti za emisiju „Una, due, tre”.

‒ Bez obzira na karijeru i na sve, za roditelja je jedina najvažnija stvar da deca budu zdrava. Da li će biti odlikaši, da li će biti uspešni u životu, da li će napraviti karijeru, to je bitno, ali sekundarno. Najbitnije je da su zdrava, da su tu, da mogu da pričaju, da te zagrle, da te pitaju, da ih pitaš, da ti odgovore ‒ dodao je Mijatović.

Pročitajte: Aneta i Peđa Mijatović proslavili 21 godinu ljubavi, pogledajte kako je slavni par izgledao na venčanju FOTO

Profimedia

 
 

Za svoje dete tvrdi da je fenomen jer je nadmašilo lekarske prognoze i na tome je zahvalan Bogu.

‒ Kad se rodio, rečeno mi je da će njegov život, uz puno sreće, maksimalno potrajati do sedme godine. Evo, da vam kažem jednu stvar, on je živeo 14 godina. On je fenomen! Ne postoji veći borac od njega. Prevazišao je sve prognoze sa velikim problemima i operacijama. Živeo je duplo više, meni je to kao za oca bio fenomen, jer se borio. Ako je mogao da se bori on, zašto ne bismo mogli da se borimo svi mi oko njega? Ne razmišljate šta će da bude sutra, za šest meseci... Jednostavno, od sedme godine svaki njegov dan je bio, ono, vidiš ga, super je, nema krizu, ma, fenomenalno. Ideš tim pravcem. Kad se približi ono najgore, malo se poremetiš, malo je teško ‒ prisetio se Mijatović, pa otkrio detalje o kojima ranije nije govorio.

Pročitajte: Ne biste je prepoznali ni za tri života! Ovo je jedina fotografija Elene i Peđe Mijatovića iz vremena velike ljubavi FOTO

Privatna arhiva

 
 

On je i dalje sa nama, samo ga mi ne vidimo...

‒ Andrej nikada nije hodao, nikada nije trčao, nikada nije pričao. Ima nekoliko stvari koje smo mi tumačili da govori to što mi mislimo da je govorio. Kad je bio bez kriza, bio je jedan nasmejan dečkić i to ti ostane u sećanju. Naravno, ostaju ti i te grozne stvari u sećanju, ali uvek se boriš da lepe stvari pobede one loše. I dan-danas pričamo o tome bez preterane tuge, jer je on i dalje sa nama, samo ga mi ne vidimo ‒ kazao je fudbaler.

Dao bi sve golove i titule samo za jednu njegovu reč i zagrljaj.

‒ Eto, ja bih apsolutno sve dao da je on rođen kako treba, da je danas veliki momak sa 28 godina, da ima svoju porodicu. To bih uradio, ali je nemoguća misija. Svaka situacija se dešava iz nekog razloga i najgroznije stvari se dešavaju iz nekog razloga, samo što vam u tom trenutku to nije jasno, nego tek kroz godine ‒ naveo je Peđa i dodao da ga je detetova bolest u raznim situacijama spuštala na zemlju.

Pročitajte: Filmska ljubavna priča - Supruga Peđe Mijatovića je sve što jedan muškarac može da poželi

Doug Pensinger/All Sport/Getty Images

 
 

‒ Kad god sam pomislio da sam vau, čudo neviđeno i neverovatan, uvek me je njegova bolest vraćala u stvarnost na nivo da sam živo biće i da između mene i drugog roditelja u lekarskoj čekaonici ne postoji razlika. Ja sam bio privilegovan, postoje roditelji koji su bili u težoj situaciji od mene. Imao sam i drugo dete, i zdravo, i pravo, koje je trebalo da ima roditelje, ne treba nad tim puno filozofirati i plakati nad problemom, već naučiti da živiš sa tim. Moj problem je bio u tome što sam ja sve imao, ali nisam mogao da pomognem svom detetu, nije bilo rešenja ‒ zaključio je proslavljeni fudbaler.

Sin Peđe Mijatovića preminio je 3. juna 2009. godine u bolnici u Valensiji.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin