U dom Dragane Katić sreća i tuga uselile su se istog trenutka: Brinem za sina Bobana

U dom Dragane Katić sreća i tuga uselile su se istog trenutka: Brinem za sina Bobana

16/10/2020

0

Sin Dragane Katić diplomirao je na  Arhitektonskom fakultetu, a popularna voditeljka otkriva da li strepe ili su uzbuđeni zbog životne faze koja sledi, budući da on uskoro odlazi na master studije u inostranstvo

Voditeljka dve popularne emisije "Nikad nije kasno" i "Halo, halo" Dragana Katić (55) proživljava najlepše, a ujedno i najtužnije trenutke u životu. Jedan od njenih blizanaca Boban Živanović (22) postao je diplomirani inženjer. Budući da je početkom proleća dobio stipendiju nemačkog Univerziteta umetnosti "Anhalt", on tamo uskoro odlazi na master studije. Prvi put voditeljka i njen naslednik biće razdvojeni duži period, a koliko strepnje, neizvesnosti, istovremeno ponosa i radosti im donosi nova životna etapa, otkrivaju za „Story“.

- Reč je o izmešanim osećanjima. Prisutna je sreća, ali i tuga, što bliske osobe koje su učestvovale u razvoju mojih sinova, mislim na baku i deku, nisu dočekale da vide njihove uspehe. Prvih nekoliko minuta nakon saznanja da je Boban dobio diplomu i da samim tim uskoro odlazi na master studije, protekli su bez moje reakcije. Zavladao je muk. Narednih pola sata provela sam u suzama prisećajući se emotivnih trenutaka od porodilišta do danas. Fleševi su se samo nizali, a da bih se malo smirila, sipala sam sebi viski, koji inače ne pijem. Okončana je jedna važna životna etapa - iskreno je rekla Dragana.

Pročitajte: Dragana Katić - Sinovima sam dala prostor da razviju svoje stavove i veruju u njih

Sa druge strane sin Dragane Katić nije odmah bio svestan svog uspeha, trebalo je da prođe neko vreme.

- Nisam imao utisak da sam nešto važno uradio. Osvešćenje sam doživeo tek kada su mi iz studenske službe javili da mogu da uzmem potvrdu za biro rada. Pomislio sam: „Eto, sad konačno mogu da radim, imam titulu“. Moram da priznam da se nisam nadao da ću dobiti ovu stipendiju, jer nisam imao najbolji prosek među kolegama - kaže Boban, koji je oduvek važio za vredno i pametno dete.

- Od detinjstva, svi u porodici su mi predviđali svetlu budućnost. Bio sam Bobanče pametnica. Sećam se da mi je baka uvek govorila da sam njen mali Tesla. Tetka mi je titrala, što je uticalo na moje samopouzdanje i to da u osnovnoj školi budem đak generacije, a u srednjoj vukovac.

Pročitajte: Dragana Katić - Sinu savetujem da ostane, a ako ipak ode u inostranstvo, duvaću u njegova jedra

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dragana Katić (@dragana_katic) дана 5. Сеп 2020. у 6:01 PDT

Sin Dragane Katić uskoro odlazi na studije, a ona veoma brine

Majka je uvek majka, i bez obzira koliko dete ima godina, ona će uvek da brine. Da li je jeo, da li je čist, da li mu je toplo... Ništa drugačija mama nije ni naša uspešna voditeljka.

- Rekla sam mu da ukoliko primeti da mu se tamošnji sistem školovanja ne dopada, može slobodno da se vrati i da na to ne gleda kao na poraz. Više brinem oko nekih praktičnih stvari. Kao što su da li će u novom stanu imati veš-mašinu, hoće li znati da je uključi, da li će nositi opeglane stvari, jer to ne voli da radi (smeh).

Pročitajte: Dragana Katić - Sinovi su podržali moju odluku da tužim njihovog oca

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dragana Katić (@dragana_katic) дана 5. Мај 2020. у 3:20 PDT

I dok se o planovima da li bi voleo da ostane da živi u Nemačkoj ili ne još uvek samo nagađa, Boban je siguran da će mu brat blizanac Bojan veoma nedostajati.

- Verujem da će nam svima biti teško da se rastanemo. Bojan i ja retko kada jedan drugome govorimo da se mnogo volimo iako je to evidentno. Različiti smo, a opet vrlo slični, tvrdoglavi, pravedni i obojica želimo da menjamo svet.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/Stana Luković Luka Šarac, ATA Images, Instagram