Preminuo Jasmin Stavros: Legendarni pevač izgubio bitku sa kancerom

Preminuo Jasmin Stavros: Legendarni pevač izgubio bitku sa kancerom

Autor: | 04/05/2023

0

Jasmin Stavros izgubio je bitku sa rakom kostiju u 68. godini, a legendarni pevač lečio se u KBC Rebro.

Podsetimo, krajem marta ove godine potvrđeno je da Stavros boluje od raka kostiju. Pevač je odmah hospitalizovan, a lekari su posumnjali da mu se rak proširio na stomak.

"Tamo je bolest počela negde u prvih mesec dana. Imao sam bolove u stomaku pa sam dobio čir na dvanaestopalačnom crevu, hitno su operisali u Karlovcu, onda sam dobio sepsu i onda su me prebacili na odeljenje u Karlovcu. oko 12 - 13 dana i došao sam kući i sutradan u Vinogradsku jer nisam mogao da izdržim bol, a nisu znali šta mi je“, rekao je tada Stavros.

Pročitajte: Hrvatski pevač bori se za život: Imam rak kostiju, molim se Bogu da strašni bolovi prestanu...

Instagram

 

Jordanovac je pre dve nedelje prebačen na Kliniku za plućne bolesti nakon komplikacija na plućima. "Tačno je da je pacijent prebačen u Jordanovac zbog komplikacija. Ne mogu da kažem o kakvim se komplikacijama radi", rekao je Fedor Šantek, specijalista radioterapije i onkologije iz zagrebačkog KBC Rebro.

Muzičar je rođen kao Milo Vasić u Splitu 1. novembra 1954. godine. Karijeru je započeo sa 15 godina kao bubnjar, a krajem osamdesetih počeo je da peva i snima albume. Rajko Dujmić mu je dao umetničko ime Jasmin Stavros. Odmah potom, Stavros je zakonski promenio ime, a supruga Žarka, kao i deca, usvojili su prezime Stavros.

Youtube Screenshot

 

Međutim, roditelji nisu bili oduševljeni.

"Kada je Rajko Dujmić izmislio ime Jasmin Stavros, odmah sam promenio sva dokumenta. Moja žena i deca se prezivaju Stavros. Moj pokojni otac je govorio: Dobro, sad se prezivaš Stavros, ali ti si ipak moj sin! Majka da li je to teško podnela. To je pogodilo i nikad me nije zvala Jasmin! Zvala bi me Milo, a najviše Srićo moja", rekao je Stavros pre nekoliko godina za Slobodnu Dalmaciju.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo