Ćerka Dina u suzama održala govor: Sahranjen Aki Rahimovski, na 150 radio-stanica u istom momentu puštena ova numera (video)

Ćerka Dina u suzama održala govor: Sahranjen Aki Rahimovski, na 150 radio-stanica u istom momentu puštena ova numera (video)

Autor: | 27/01/2022

1

Sahranjen Aki Rahimovski, na 150 radio-stanica u istom momentu puštena ova numera 

Aki Rahimovski pevač grupe "Parni valjak" ispraćen je na večni počinak na zagrebačkom Mirogoju u Aleji velikana u krugu porodice i prijatelja.

Više od 150 radio-stanica u Hrvatskoj i regionu, tačno u 15 sati pustilo je pesmu pod imenom „Ponovo“ – poslednju pesmu koju je Aki otpevao.

Pročitajte: Zauvek zaspao - Aki Rahimovski iza sebe ostavio legendarne hitove i troje dece, najmlađe dobio pre dve godine

Sahranjen Aki Rahimovski, neutešna ćerka ocu uputila emotivne reči 

Frontmen legendarne grupe sahranjen je u Zagrebu, a emotivni govor Akijeve kćeri Dine dirnuo je mnoge do suza.

- Jednom prilikom si rekao da je lako biti visok, ali teško biti velik, velik čovek. Hvala ti tata što si me naučio kako je čovek samo malen pod zvezdama. Ajde begaj, tako si mi govorio, begaj, kćeri. Begaj, tata jer im je dosadno gore bez tebe. I samo da znaš, samo ti, tata, i nitko kao ti. Volim te tata - rekla je skrhana Dina nad očevim grobom prenosi Index.hr.

Pročitajte: Napustio ga je kada imao samo tri godine - Sin Akija Rahimovskog rasplakao region, potresna poruka (foto)

Instagram

 

Aleksandar Aki Rahimovski rođen je u Nišu, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio muzički profesor sa sedam godina je krenuo u muzičku školu, odsek klavir i pevanje.

Kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava od kojih su neki grupe Vakuum, Krvna braća i Tor, sa kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine. Iste godine upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena. U saradnji sa menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog valjka.

Boško Karanović

 

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Gratza Drazenka 23:58 27.01.2022
Odgovori

Nostalgija..glas koji odmah prepoznajemo, bend cije pesme rado pevusiimo.. Nostalgija...

hellomagazin.rs hellomagazin