Tozovac ovo nije želeo: Velika drama na sudu zbog imovine, udovica besnela, sinovi izneli svoje zahteve

Tozovac ovo nije želeo: Velika drama na sudu zbog imovine, udovica besnela, sinovi izneli svoje zahteve

Autor: | 04/04/2023

1

Imovina Predraga Živkovića Tozovca uzrok porodičnog sukoba

Nakon smrti legendarnog Predraga Živkovića Tozovca sudski organi jedva su uspeli da reše pitanje imovine koja je ostala za pokojnim pevačem. Nesuglasice između vanbračnih sinova i udovice Emilije Mime Živković rezultirale su ostavinskom raspravom u kojoj su obe strane tvrdile da im pripada određeni deo, odnosno nasledstvo u celosti.

Pročitajte: PRIZNALA SVE - Ovaj legendarni pevač osvojio je srce Žiže Stojanović FOTO

Ata Images

 

Kako navode domaći mediji, pozivajući se na dobro upoznat izvor, vanbračni sinovi pokušali su vansudskim putem da se nagode sa Emilijom, da bi im ona preko advokata poručila da mesta za dogovor nema jer je ona sa pokojnim suprugom napravila ugovor o izdržavanju. Sinovi su potom pokrenuli ostavinsku raspravu, pa je sud morao detaljno da utvrdi šta je Tozovac posedovao, što nije bio lak zadatak.

Pročitajte: Oboje su bili u braku kada su se sreli - Tozovac i Mima voleli su se punih 40 godina, bila mu je sve

Privatni album

 

Ono što je bilo sigurno jeste da su kuća na Voždovcu, dva stana i pozamašna ušteđevina pripadali legendarnom pevaču, dok se za vredne stvari u tim nekretninama nije moglo dokazati da su njegove. Udovica je, kako se navodi, tvrdila da su skupocene umetničke slike njene, te one na kraju nisu bile predmet ostavinske rasprave, uprkos tome što su to sinovi navodno zahtevali.

Pročitajte: Emilija Tozovac ne miri se sa gubitkom voljenog supruga - Nedostaje mi njegov dodir, njegov glas...

Ata Images

 

Ovaj neprijatni postupak trajao je godinu i po dana, a Emilija je insistirala da sve treba da pripadne njoj jer je decenijama jedina bila uz Tozovca. Navodno je jednom i vikala u sudnici na sinove, pitajući ih zašto nisu posećivali oca. Ali svakoj drami dođe kraj, te je sud na kraju odredio da se imovina podeli.

Emilija je dobila kuću, jedan stan je pripao sinu Svetozaru, ušteđevina je podeljena na jednake delove. Navodi se da je drugom sinu pripao drugi stan, koji je on ubrzo prodao, ali ta priča nije zvanično potvrđena.

Komentari (1)

Loading
Vladimir 08:16 05.04.2023
Odgovori

Ako je imala ugovor o dozivotnom izdravanju gde je precizirano da sva imovina posle njegove smrti ostaje supruzi deca mogu da se slikaju. Nista ne bi dobili ali ovde ocigledno nije bilo tako. Tako je tekst vrlo kontradiktoran.

hellomagazin.rs Aleksandra Popović