Uz jecaje i suze sahranjen Predrag Živković Tozovac: Supruga Mima skrhana bolom

Uz jecaje i suze sahranjen Predrag Živković Tozovac: Supruga Mima skrhana bolom

Autor: | 09/04/2021

0

Predrag Živković Tozovac sahranjen je danas u 15 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u prisustvu članova porodice i velikog broja kolega i prijatelja.

Pročitajte: Lavovski se borio - Preminuo Predrag Živković Tozovac

Pre toga je u „Kombank dvorani“ održana komemoracija. U prvom redu sedela je pevačeva neutešna supruga Emilija.

- U ovim trenucima teško je opraštati se od velikog prijatelja, s kojim sam se družio preko 50 godina. Ali mi je pripala čast da kažem nešto o Tozovcu. Prvo i zvanično da izjavim saučešće porodici i svim njegovim prijateljima i kolegama. Drago mi je da vidim predsednika Skupštine Ivicu Dačića da je ovde - započeo je Živorad Žika Ajdačić, generalni sekretar kulturne zajednice Srbije, svoj govor.

- Danas se opraštamo od čoveka koga smo svi voleli i poštovali, a koji je bio višestruko talentovan. Pored toga što je pevao, bio je i vrstan harmonikaš, ali i voditelj. Da mi se ne zameri, bolji od mnogo njih. Bio je poeta, pisao je poeziju, jedan čovek koji je na sceni zračio. Imao je šarm, bio je, kako mi to kažemo, ležeran i rado viđen, jednostavno šmeker - rekao je Ljubiša Pavković, iz orkestra Radio Beograda.

Pročitajte: Oboje su bili u braku kada su se sreli - Tozovac i Mima voleli su se punih 40 godina, bila mu je sve

Udovica legendarnog pevača Emilija – Mima Živković sve vreme je neutešno plakala primajući saučešća sa ćerkom i unukom ispred crkve Svetog Nikole. Tužna povorka praćena je uz muzičare koji su svirali „Violino, ne sviraj“, a Tozovac je sahranjen uz njegovu najpoznatiju pesmu „Jesen u mom sokaku“.

Legenda narodne muzike bio je vatreni navijač „Crvene zvezde“, pa ne čudi što je na večni put krenuo sa šalom voljenog kluba.

Sahrana Predraga Živkovića Tozovca - Estrada u suzama

Ata Images

 

Među poznatima koji su se poslednji put pozdravili sa pevačem bili su Olivera Kovačević, Neda Ukraden, Ana Bekuta, Snežana Đuršić, Aco Pejović, Merima Njegomir, Dragica Radosavljević Cakana...

Podsetimo, Predrag Živković Tozovac izgubio je bitku sa koronom u 85. godini. Iako se do poslednjeg dana lavovski borio, bolest je bila jača. Talenat za muziku otkrili su njegovi roditelji kada su mu bile četiri godine, a već sa deset svirao je harmoniku na svadbama.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti