Brat repera Vojaža jedva preživeo, lekari sumnjali da će ostati velike posledice: Znali smo da ne možemo protiv sudbine

Brat repera Vojaža jedva preživeo, lekari sumnjali da će ostati velike posledice: Znali smo da ne možemo protiv sudbine

Autor: | 31/03/2023

0

Brat Vojaža čudom ostao živ

Mlada muzička i glumačka zvezda Mihajlo Veruović Vojaž nije imao uobičajeno detinjstvo. Njegov otac Milan Veruović, nekadašnji pripadnih obezbeđenja Zorana Đinđića, ranjen je prilikom atentata koji je na premijera izvršen 2003. godine, a ubrzo zatim bio je prinuđen da se sa porodicom preseli u Francusku.

Pročitajte: Otac mu je čuvao Đinđića, a ovo je Vojažova mama - Sa decom u naručju morala je da pobegne u inostranstvo FOTO

Instagram

 

To, međutim, nije bila jedina traumatična situacija sa kojom su se Veruovići suočili. Naime, njihov stariji sin Vasilije, koji je rođen 2000. godine, već sa prvim udahom upustio se u borbu za život. O tome je u intervjuu koji je dala 2004. svedočila Vasilijeva i Mihajlova majka Žana.

‒ Naš prvi sin Vasilije bio je visokorizična beba. S njim sam održavala trudnoću svih devet meseci da bi na kraju bio prebrzo rođen, bez znaka života. Bio je na aparatima za veštačko disanje, sa minimalnim šansama da preživi, a čak i ako se to desi, sumnjali su da će ostati velike posledice.

Pročitajte: Nesreća Relje Popovića promenila sve, napadač uhapšen

Instagram

 

‒ Devojka koja je bila sa mnom u sobi javila je Milanu da sam se porodila. Odmah je pozvao porodilište i rekli su mu da je sa mnom sve u redu, ali da je dečak u sobi za reanimaciju. Prvi put sam poželela da moj muž dođe i bude pored mene, verovala sam da ćemo tako uspeti. Milan je utrčao u bolnicu, ali nisu hteli da ga puste. Sačekao je neko vreme, razvalio vrata i dok se probijao do moje sobe pozvali su obezbeđenje. Uspeo je da dođe do bebe ‒ ispričala je Žana.

Pročitajte: Mnogo sam naučio na greškama sa Breskvicom - Voyage NIKAD ISKRENIJE o ljubavnim krahovima VIDEO

Instagram

 

Vasilije je prebačen u Zavod za neonatologiju, gde je mesec dana proveo priključen na aparate, a onda su ga roditelji na ličnu odgovornost odveli kući.

‒ Znali smo da ne možemo protiv sudbine, ali sam duboko u sebi verovala da će preživeti jer je rođen na dan velikog sveca Vasilija Velikog. To je naša najveća životna pobeda. Danas ima četiri godine, savladao je kompjuter, engleski mu nije stran, ide u školu za glumu i zna da mi postavi pitanje o kojem treba dobro da razmislim da bih zadovoljila njegovu znatiželju.

Pročitajte: Moja unuka je dete sa specijalnim potrebama... Bilja Krstić prvi put o mezimici Noi - Postigli smo sve ono što je rečeno da neće moći

Instagram

 

Brat Vojaža je, srećom, izrastao u zdravog i lepog mladića, a Mihajlo ga je u jednom intervjuu opisao:

‒ On je potpuno drugi svet. Studira prava, uči po ceo dan i daje ispite u roku. Pametan je, elokventan i načitan. Ne pojavljuje se u javnosti, ali je uvek sa mnom. Ne zanima ga da bude javna ličnost. Ima životne ciljeve koje želi da ispuni i podržavam ga u tome. Dolazi na moje nastupe kad god ima vremena.

Instagram

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još