Vojažev brat jedva preživeo, lekari sumnjali da će ostati velike posledice: Znali smo da ne možemo protiv sudbine

Vojažev brat jedva preživeo, lekari sumnjali da će ostati velike posledice: Znali smo da ne možemo protiv sudbine

Autor: | 08/04/2024

0

Vojažev brat jedva preživeo

Treća sezona serije U klinču stiže pred gledaoce i donosi nastavak priče koja se vrti oko lika dvadesetogodišnjeg Aljoše Kovača. Glavna uloga poverena je mladoj muzičkoj zvezdi Mihajlu Veruoviću Vojažu, koji se odlično snašao i u glumačkim vodama.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Mihajlo je imao samo dve godine kada se život njegove porodice okrenuo naglavačke. Njegov otac Milan Veruović, nekadašnji pripadnik obezbeđenja Zorana Đinđića, ranjen je prilikom atentata koji je na premijera izvršen 2003. godine.

Pročitajte: Metak koji ga je pogodio zauvek je promenio sve - Vojažov otac je on, nikada ne biste pogodili (foto)

Ubrzo nakon toga Veruovići su se preselili u Francusku, gde je Mihajlo odrastao.

Ipak, to nije bila jedina traumatična situacija sa kojom se porodica Veruović suočila. Naime, njihov stariji sin Vasilije, koji je rođen 2000. godine, već sa prvim udahom upustio se u borbu za život. O tome je u jednom intervjuu svedočila Vasilijeva i Mihajlova majka Žana.

Instagram

 

- Naš prvi sin Vasilije bio je visokorizična beba. S njim sam održavala trudnoću svih devet meseci, da bi na kraju bio prebrzo rođen, bez znaka života. Bio je na aparatima za veštačko disanje, sa minimalnim šansama da preživi, a čak i da se to desi, sumnjali su da će ostati velike posledice.

- Devojka koja je bila sa mnom u sobi javila je Milanu da sam se porodila. Odmah je pozvao porodilište i rekli su mu da je sa mnom sve u redu, ali da je dečak u sobi za reanimaciju – pričala je Žana Veruović.

Instagram

 

- Poželela sam da moj muž dođe i bude pored mene, verovala sam da ćemo tako uspeti. Milan je utrčao u bolnicu, ali nisu hteli da ga puste. Sačekao je neko vreme, razvalio vrata i dok se probijao do moje sobe pozvali su obezbeđenje. Uspeo je da dođe do bebe.

Brat Mihajla Veruovića Vojaža kasnije je prebačen u Zavod za neonatologiju, gde je mesec dana proveo priključen za aparate. Onda su ga roditelji na ličnu odgovornost odveli kući.

Pročitajte: Otac mu je čuvao Đinđića, a ovo je Vojažova mama - Sa malom decom u naručju morala je da pobegne u inostranstvo (foto)

Znali smo da ne možemo protiv sudbine, ali sam duboko u sebi verovala da će preživeti jer je rođen na dan velikog sveca Vasilija Velikog. To je naša najveća životna pobeda – prisetila se Žana Veruović.

Instagram

 

Vasilije Veruović izrastao je u zdravog i lepog mladića, a Mihajlo ga je u jednom intervjuu opisao:

– On je potpuno drugi svet. Studira prava, uči po ceo dan i daje ispite u roku. Pametan je, elokventan i načitan. Ne pojavljuje se u javnosti, ali je uvek sa mnom. Ne zanima ga da bude javna ličnost. Ima životne ciljeve koje želi da ispuni i podržavam ga u tome.

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović M.P./ATA Images