Želja porodice biće ispunjena: Premeštaju se posmrtni ostaci Siniše Mihajlovića, evo gde će počivati legendarni fudbaler

Želja porodice biće ispunjena: Premeštaju se posmrtni ostaci Siniše Mihajlovića, evo gde će počivati legendarni fudbaler

Autor: | 22/03/2023

0

Grob Siniše Mihajlovića na novoj lokaciji

Siniša Mihajlović, koji je preminuo 16. decembra, počiva na groblju Verano, jednom od najstarijih u Rimu, večnoj kući mnogih istaknutih ličnosti italijanskog javnog života.

Legendarni fudbaler ispraćen je na veličanstven način, posle službe i dirljivog oproštaja u bazilici Santa Maria degli Angeli e dei Martiri, a počasti mu se i dalje odaju širom Apeninskog poluostrva.

Pročitajte: Emotivno i uzvišeno - Predsednik Vučić posthumno odlikovao Sinišu Mihajlovića, sin Dušan primio orden Karađorđeve zvezde FOTO

Profimedia

 

Kako prenose beogradski mediji, posmrtni ostaci čuvenog Mihe biće premešteni na počasno mesto, prema odluci gradonačelnika Rima Roberta Gvaltijerija. Ista čast biće ukazana i Maruciju Konstanci, poznatom novinaru i voditelju koji je nedavno preminuo.

- Supruga Mauricija Kostanca, Marija de Filipi, i supruga Siniše Mihajlovića, Arijana Rapačoni, prošle sedmice su taj zahtev uputile gradonačelniku. Komisija Skupštine glavnog grada odlučila je da dvojica velikana, kao zaslužni građani Rima, dobiju takvo mesto i ostanu u kolektivnom sećanju Rimljana i Italijana – navodi se u obrazloženju, a prenose Večernje novosti.

Pročitajte: O porodici, lažnim prijateljima i snaji Arijani - Brat Siniše Mihajlovića sve izneo u javnost

Profimedia

 

Mihajlović je i kao igrač i kao trener bio izuzetno vezan za Rim. Proteklih godina herojski se borio sa teškom bolešću i postao mnogima uzor zahvaljujući svojoj velikoj hrabrosti, izdržljivosti i upornosti. Bez ikakve dileme zaslužuje da se njegova večna kuća nađe na počasnoj lokaciji.

ATA Images

 

Shutterstock

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin