Prelep salonac nadomak Dunava: Ovde Mira Banjac živi sa sinom Branom, svaki kutak priziva uspomene FOTO

Prelep salonac nadomak Dunava: Ovde Mira Banjac živi sa sinom Branom, svaki kutak priziva uspomene FOTO

Autor: | 20/03/2023

0

Stan Mire Banjac prepun je uspomena

„U stanu nadomak Dunava imam spokoj i mir, što mi je najvažnije“, rekla je jednom prilikom legenda našeg glumišta, neponovljiva Mira Banjac, koja sa sinom Branom živi na prvom spratu jedne zgrade u centru Novog Sada.

Pročitajte: Mlada, ozarena i u belom! Evo kako je Mira Banjac izgledala na svom venčanju, a tek da joj vidite muža... FOTO

HELLO! arhiva

 

Salonski stan Mire Banjac sa visokim plafonom opremljen je stilskim nameštajem ‒ masivnim komodama i „bidermajer“ garniturama. U prostranom dnevnom boravku, čiji su zidovi neobične plave boje, u prvom planu je bogata biblioteka, umetničke slike koje je godinama sakupljala, a tu su i brojne uspomene koje slavnu glumicu sećaju na period druženja sa velikanima kao što su Zoran Radmilović ili Mika Antić.

Posebno zanimljiv detalj je uramljena crno-bela fotografija, kadar iz serije „Majstorska radionica“, u kojoj su ona i Zoran igrali glavne uloge.

Pročitajte: Mira Banjac - Čuvam glavu jer ona “telefonira” svemu

HELLO! arhiva

 

Svojevremeno je s ponosom naglasila da je za izgled njihovog stana najzaslužniji sin, koji ima zlatne ruke.

‒ Brana je podrum zgrade adaptirao u svojevrsnu radionicu iz koje su proizašli jedinstveni, praktični komadi. U stanju je da po ceo dan oblikuje i lepi drvo. Policu u kombinaciji drveta i stakla za moju biblioteku napravio je za jedan dan, a posebno volim moju crvenu kuhinju.

‒ U našoj kući obedovanje je ritual. Svakog dana ručamo u isto vreme i uvek postavljam beli stolnjak i kompletan pribor za ručavanje, bez obzira na to da li smo sami ili nam neko dolazi. Valjda kao svaka Sosa volim da kuvam. Brana ide u lov, pa često pripremam divljač koju tog trenutka imamo u frižideru, uz dodatak svežeg povrća. Već sam se toliko izveštila da imam i svoje specijalitete, kao što su supa od divlje patke ili pašteta od fazana.

Pročitajte: Ima 93 godine i pali jednu za drugom cigaretu - Snimak pluća Mire Banjac lekare ostavio u šoku

HELLO! arhiva

 
 

Iako ima 93 godine, Mira Banjac pleni nepresušnom energijom. I dalje se bavi svojim poslom, a u slobodno vreme prošeta do pijace ili obližnje biblioteke.

‒ Ranoranilac sam otkad pamtim. Nekako lakše rasporedim sebe u vremenu kad ustanem ranije. Ako okasnim, onda krenem da razmišljam šta me sve čeka od obaveza, pa vagam šta prvo da uradim. Treba rano ustati. Čovek je smireniji ujutru, a ima i dovoljno vremena da sve isplanira ‒ otkrila nam je u intervjuu koji je pre nešto više od godinu dana dala za magazin HELLO!.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Arhiva HELLO!