Sine, došla sam po blagoslov, sutra idem u manastir: Majka Daše iz Legendi odlučila je da se zamonaši posle velike porodične tragedije

Sine, došla sam po blagoslov, sutra idem u manastir: Majka Daše iz Legendi odlučila je da se zamonaši posle velike porodične tragedije

Autor: | 02/02/2023

0

Majka Daše iz Legendi bila je monahinja

Frontmen „Legendi“ Zoran Dašić Daša u ranom detinjstvu živeo je na Bežaniji, a kasnije se sa ocem, majkom i dve godine starijim bratom Draganom preselio u zgradu kod „Fontane“.

Dašin otac je zbog prirode posla često bio daleko od kuće. Radio je na izgradnji Đerdapa, u Libiji, Iraku... „Nomadski“ način života, nažalost, ostavio je posledice po zdravlje, pa je umro mlad, 1982. godine.

Pročitajte: Rođenog brata Gorana Bregovića niko ne zna - Predrag živi povučeno, a evo kako izgleda i čime se bavi FOTO

Privatna arhiva

 

‒ Kad je otac preminuo, brat i ja se oženili, majka je počela da ide u manastir Rakovica, prvo samo na vikend. Upoznala je monahinje i patrijarha Pavla i bila je jako vezana za njih. Samo je jedan dan došla i rekla: „Sine, došla sam po blagoslov, sutra idem u manastir.“ Ja onako zbunjen, kako, zašto... Kaže: „Dala sam reč patrijarhu Pavlu on će me lično zamonašiti, vas sam služila, imate, hvala bogu, porodice, izvela sam vas na put, sad hoću da služim Bogu, to jako privlači, daje mi duševni mir ‒ pričao je Daša u ispovesti za Kurir.

Pročitajte: Kao da je sišao sa dvora - Ovo je sin Ivana Milinkovića, sličnost će vas zapanjiti FOTO

ATA Images

 

Otkrio je i jednu zanimljivost o svojoj majci, koja je nosila monaško ime Angelina.

‒ Ona je bila bolesna u to vreme i mi smo se bojali za njeno zdravlje. I, šta se onda dešava? Dešava se to da ona danas sa 91 godinom šeta. A pet puta su je otpisivali, zvali me iz manastira i govorili da je gotova. Odvedem je kod lekara, posle tri dana krste se i kažu kako to nisu videli u životu.

Majka Daše iz Legendi preminula je 28. oktobra prošle godine.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images