Zoran Dašić Daša otkriva zašto svojoj supruzi Neni nikada do sada nije rekao „Volim te“

Zoran Dašić Daša otkriva zašto svojoj supruzi Neni nikada do sada nije rekao „Volim te“

Autor: | 18/02/2011

0

Kompozitor, tekstopisac i lider grupe „Legende“ Zoran Dašić Daša još od tinejdžerskih dana znao je da će muzika biti njegova glavna preokupacija i profesija. Zahvaljujući pesmi i gitari proputovao je ceo svet, a imao je tu sreću da svojom romantičnom melodijom osvoji srce svoje supruge Nene sa kojom će uskoro proslaviti trideset godina braka. Iako je retkost na estradi da sreća bračnih parova kontinuirano traje, bračna idila Daše i izabranice njegovog srca postoji i posle tri decenije zajedničkog života, samo zahvaljujući uzajamnom razumevanju i poverenju.
- Nikada nisam znao da na pravi način iskažem zahvalnost svojoj supruzi što je sve ove godine bila uz mene i uspela da našu porodicu održi na okupu. Na svu sreću, ona je navikla na moje škrto iskazivanje emocija, tako da mi ne zamera zbog toga - na početku razgovora za magazin „Hello!“ kaže Zoran Dašić Daša.

Njegove supruga se nadovezuje:
- Moram da priznam da mi nije bilo lako da sve ove godine budem sama i da odgajam dvojicu sinova, dok je moj suprug bio na turnejama i putovao širom sveta. Svaka bolest naših sinova dešavala se redovno kada je Daša bio odsutan. Nije lako održati brak, ali ipak izborila sam se i borim se, jer danas nikome nije lako. Ipak, mi smo svesno uplovili i želeli ovakav život - iskrena je Nena.
- Vrhunac jedne veze i prisnosti je kada sa nekim možeš da ćutiš jedan sat, a da ti ne bude neprijatno zbog toga. To smo Nena i ja uspeli, što najviše govori o našem odnosu - ističe vođa grupe „Legende“.
- Od svega mi je najvažnije to što smo uspeli da pre svega budemo prijatelji. Naši poznanici ne mogu da veruju kako se nas dvoje na letovanju šalimo na svoj račun. Zajedno komentarišemo osobe suprotnog pola, bez trunke ljubomore - kaže Nena i napominje da, iako su članovi grupe „Legende“ uvek bili na meti dama, ona nikada nije bila ljubomorna.
- Daša i ja smo izuzetno otvoreni i iskreni jedno prema drugom. Patrijarhalno smo vaspitani. Kod nas nema pitanja: „Gde si bio? Šta si radio?“. Samo kada pomislim na klizav put i mesta koje moj suprug sa svojom grupom prelazi, najbitnije mi je da stigne kući živ i zdrav. Odlično ga poznajem i znam njegove kriterijume. Kada bi se desila da me prevari, mi više ne bismo bili u braku, jer bi mi već sutradan sve mi ispričao - ističe Nena.
- Siguran sam da bi se, kada bih nešto izmislio, brzo izleteo - sa osmehom komentariše muzičar koji za mesec dana puni pedeset pet godina.
Prema brojnim obožavateljkama koje mu svaki put posle koncerta prilaze da se fotografišu gaji veliko poštovanje.
- Sve su to pristojne dame koje nas poštuju i nimalo nisu navalentne. To poštovanje nikada ni sa čim nismo ukaljali. Zato toliko trajemo - kaže Daša.
Pedesetpetogodišnja Nina kaže da jedva čeka da se njihovi sinovi skrase sa nekom devojkom i ožene.
- Strašno želim da moji sinovi nađu devojke, buduće supruge, jer mislim da ću biti super svekrva. Jedva čekam da u svojoj kući vidim mlado žensko čeljade, jer nemam kćerku. Maštam o tome da zajedno idemo u šoping, pričamo, pijemo kafu - iskrena je Nena.
U želji da osamostale sinove supružnici pregrađuju dupelks stana u kome žive.
- Nikada nisam bila majka koja je svoje sinove bolesno vezivala za sebe. Stariji ima dvadeset sedam godina, a mlađi dvadeset dve i mislim da je krajnje vreme da se malo odreknu maminog hotela sa sedam zvezdica - ističe Nena.
Pred koncert 12. februara u Centru "Sava" poznati muzičar oseća blagu tremu.
- Iako postojimo dvadeset tri godine i održali smo više od hiljadu četiristo koncerata širom sveta, moram da kažem da pred svaki nastup i dan-danas osećam blagu tremu - ističe kompozitor i tekstopisac grupe „Legende“ i napominje da mu, iako je zbog nastupa često na putu, takav tempo života još nije dosadio.
- Mislim da kada bi se odrekao putovanja i dosadašnjeg načina života da me više ne bi bilo. Kad god odem na odmor na more, posle pet dana već me hvata nervoza. Najveći mi je zamor kada se psihički i fizički odmaram. Četiri ili pet dana mi je super, ali posle toga počinjem da kukam i jedva čekam da odemo kući - kaže Zoran Dašić.
Pored toga što brine da u njihovom domu sve savršeno funkcioniše Dašina supruga Nina stiže i da se bavi pisanjem, tako da uskoro izdaje svoj peti roman.
- Počela sam da pišem kada sam operisla kičmu, jer sam bila vezana za kuću i od tada ne prestajem.
Mada je pred njima značajan jubilej - tri decenije zajedničkog života - Daša i Nena nisu formalisti.
- Trideset godina zajedničkog života obeležićemo verovatno uz intimnu večeru. Mi nismo formalisti. Na našem venčanju svi su mislili da je moj kum mladeženja a ne ja. Jednom prilikom članovi iz moje grupe su me terali da sa nekog putovanja nazovem Nenu i kažem joj: „Volim te“ - priča Daša. - Odmah sam znao njen odgovor: „Jesi li ti normalan“.
Daša napominje da se njegovoj supruzi pesme grupe „Legende“ „Ne pitaj“ i „Ne veruj“, koje spadaju u kultne, ne dopadaju.
- Na te dve pesme publika grupe „Legende“ emotivno reaguje, a moju Nenu reči nimalo ne dotiču - iskren je Daša.
- Pesme mi jednostavno ne leže. Mislim da su numere „Strah me je“, „Proleće“, „Zaboravi“ vrednije balade - kaže Nena.
- To je ta Nenina iskrenost koja mi se kod nje sviđa. Nema lažnog ulagivanja. Otvorenost i mogućnost da o svemu pričamo je glavna stvar koja je doprinela da naš brak ovoliko potraje - završava Zoran Dašić Daša.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Top story