Preminula na ulici, kao njena majka: Tužna sudbina Bobine Marije! Tragična smrt nije zaobišla ni glumicu kojoj je uloga prvo bila namenjena

Preminula na ulici, kao njena majka: Tužna sudbina Bobine Marije! Tragična smrt nije zaobišla ni glumicu kojoj je uloga prvo bila namenjena

Autor: | 25/01/2023

0

Rialda Kadrić, zvezda kultnih “Ludih godina”, najgledanijeg domaćeg filmskog serijala svih vremena, napustila nas je 25. janura 2021. godine. Preminula je u Atini, iznenada, bez najave, prerano. Spletom okolnosti, bila je to repriza tužne sudbine koju je pre tri decenije doživela njena majka – srčani udar na ulici.

Pročitajte: Otišla je Marija, a Boba od šoka ne može da govori - Oglasio se Vladimir Petrović

Balkanskom ulicom printscreen

Rođena je u Beogradu, u junu 1963. godine. Dramsku grupu Radio-Beograda upisala je kao devojčica, a ništa starija nije bila ni kada je postala čuvena Marija. Trebalo je da je igra Sonja Savić, ali Rialda je, pošto je čula o čemu se radi u filmu, prišla pomoćniku reditelja i rekla da je ostala u drugom stanju, ali ne sme da kaže roditeljima. Čak je zaplakala. Suze su bile uverljive, imala je jedva 14 godina kada joj je pripala uloga gimnazijalke koja doživljava prvu veliku ljubav, a s njom i neplaniranu trudnoću. Pred kamerama joj se, kasnije je otkrila, desio i prvi poljubac.

Pročitajte: Poznati muzičar bio je najveća ljubav Sonje Savić, planirali su brak i decu, a onda je on tragično nastradao

Privatna arhiva

 

Krajem sedamdesetih i skoro celih osamdesetih Marija i Boba bili su najpopularniji par jugoslovenske kinematografije, najvažnija karika uvek rado gledanih dogodovština Žike Pavlovića i njegove dinastije. “Lude godine” počele su kao ozbiljna drama i upozorenje mladima, a završile se kao komedija bez konkurencije. Junaci serijala postali su zvezde i izvan granica bivše države, pa je tako Rialda na jednom festivalu u Moskvi dočekana kao holivudska diva. No, u njenoj karijeri upisano je još naslova: “Dvoboj za južnu prugu”, “Ćao, inspektore”, “Ljuba Moljac”, “Šest dana juna”, i poslednji “Čudna noć”, koji je snimila 1990.

Pročitajte: Unuk čuvenog Gidre godinama se bavio manekenstvom, svi kažu da je nasledio dedin šarm FOTO

Privatna arhiva

 

Godine, lude i one druge, odvele su Rialdu daleko od sveta filma. Završila je Filološki fakultet, potom je sa diplomom svetske književnosti iz Londona za Radio-televiziju Srbije slala priloge, sarađivala je sa mrežom BBC, da bi se 1997. preselila u Vašington, gde je radila za Glas Amerike. U međuvremenu se udala i svom prezimenu dodala još jedno – Šebek. Po povratku u London specijalizovala se za psihoanalizu, kojom se bavila prethodne dve decenije. Stekla je i zvanje psihoterapeuta. Gluma je, kako je objasnila, bila “samo mladalački eksperiment”.

Pročitajte: Rialda Kadrić bila je sjajna glumica, a veće uloge zaobilazile su je iz ovog razloga

Youtube printscreen

 

Ipak, nije dugo razmišljala kada su je pozvali da snimi nastavak franšize kojom se proslavila. Radovala se što će ponovo raditi sa njenim Bobom, odnosno Vladimirom Petrovićem, sa Nikolom Kojom, koji je igrao njihovog sina Mišu, iako je u stvarnom životu samo četiri godine mlađi od “mame”, sa “frau Elzom” Vesnom Čipčić... A onda je iz Atine stigla tužna vest. Javio se i producent Milan Todorović:

‒ Trenutno mi se i ne radi taj film bez nje, ali verujem da bi volela da ga realizujemo. Svakako će biti posvećen sećanju na Rialdu i nadam se da će opravdati očekivanja koja je imala. Ona je bila Marija i taj lik neće igrati niko drugi.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Privatna arhiva

Slične Vesti