Pesma Vidovdan bila je namenjena ovoj pevačici, ali je ona nije želela: Goca Lazarević sve priznala o numeri koja joj je obeležila karijeru

Pesma Vidovdan bila je namenjena ovoj pevačici, ali je ona nije želela: Goca Lazarević sve priznala o numeri koja joj je obeležila karijeru

Autor: | 05/11/2022

0

Pesma Gordane Lazarević Vidovdan bila je namenjena ovoj pevačici

Gordana Lazarević jedna je od retkih pevačica koja se može pohvaliti muzičkom karijerom bez tračeva i skandala. Svojim glasom krčila je put na estradnom nebu i danas sa ponosom ističe da ju je ljubav prema poslu kojim se bavi dovela do samog vrha.

Pročitajte: Zaljubljena do ušiju Goca Lazarević konačno pokazala novog partnera - Neka se zna, violinu je zamenila gitara (foto)

ATA Images

 

Poznato je da je pesma “Vidovdan” proslavila Gocu Lazarević, ali i da je prevazišla sve okvire i postala evergrin narodne muzike. Napisao ju je Milutin Popović Zahar, a numera je prvo bila namenjena Vesni Zmijanac, međutim, ona je odbila da je snimi.

- “Vidovdan” nije bio namenjen meni, nego Vesni, ali nisam je dobila slučajno. Mnogo sam je želela i na kraju je dospela kod mene. Vesna ju je odbila jer nije htela da ugrozi svoju jugoslovensku popularnost, koju ja nisam imala - otkrila je Goca Lazarević jednom prilikom.

Pročitajte: Gordana Lazarević otvara vrata tople porodične oaze na Bežanijskoj kosi

Andreja Damnjanović

 

Zaminljivo je da je Vesna Zmijanac odbila da snimi i pesmu “Srce je moje violina”, koju je na kraju otpevala kraljica narodne muzike Lepa Lukić i takođe se smatra jednim od njenih najvećih hitova.

ATA Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin