Jedva je se seća, imala je svega 8 godina kada ju je zauvek izgubila: Da li ste znali da je ova lepotica majka Isidore Minić? (foto)

Jedva je se seća, imala je svega 8 godina kada ju je zauvek izgubila: Da li ste znali da je ova lepotica majka Isidore Minić? (foto)

Autor: | 22/06/2022

0

Majka Isidore Minić je ova glumica

Neda Spasojević imala je samo 40 godina, kada je 16. jula 1981. godine preminula od karcionama. Njena jedinica Isidora nastavila je da živi sa ocem, slikarom Banetom Minićem.

Tokom kratke, ali plodonosne karijere Neda Spasojević odigrala je na desetine uloga, što u pozorištu, što pred kamerama, a raskošan talenat koji ju je krasio nije prošao nezapaženo, pa je dobila i nekoliko prestižnih priznanja.

Pročitajte: Isidora Minić - Od malih nogu sam naučena na surovost života

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bufonerija (@bufonerija)

 

Njenim glumačkim putem krenula je i Isidora, koja se publici predstavila ulogom u filmu “Lajanje na zvezde”. Usledili su brojni drugi angažmani, a i nagrade su stizale jedna za drugom.

O tragediji koja joj je obeležila život, Isidora je jednom prilikom rekla:

- Ja se moje majke suštinski i ne sećam. Čim sam postala svesno biće ona je umrla. Imam više neke fleševe sa naših letovanja. Nedavno sam na televiziji pogledala film “Izgubljeni zavičaj”, koji je snimala na Cresu, a mene je povela na set. Neko iz ekipe jednog dana mi je predložio: “Hajde Isidora da statiraš u filmu.” Pitala sam koliko će da mi plate, a kada su ponudili deset dinara odgovorila sam da mi ne pada na pamet. Mama i ja nismo stigle ni da se upoznamo, a kamoli da pričamo o glumi.”

 

 

Majka Isidore Minić ćerki je bila velika motivacija 

Ipak, odabrala je istu profesiju. Kada je primljena na Fakulet dramskih umetnosti, Isidora je krila da je dete Nede Spasojević.

- Želela sam da to bude nešto moje, nešto što ne mora svako da zna. Majka mi je podarila talenat, ja sam dobila priliku da se oprobam u glumi i iskoristila je. Morala sam svojim radom da na neki način dostignem uspeh svoje majke, da je ne obrukam. Taj zadatak sam zadala sama sebi.

Pročitajte: Isidora Minić - Žena nije zgrešila ako ne postane majka

Ata Images

 

Na konstataciju da liči na majku, koja je važila za jednu od najlepših glumica svog vremena, Isidora Minić u šali kaže:

- Svi govore da ličim na mamu, samo tata kaže da sam lepša od nje, pošto je i on imao udeo u tome.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin