Muzika stade, a reči nestade: Preminula Marina Tucaković

Muzika stade, a reči nestade: Preminula Marina Tucaković

Autor: | 19/09/2021

0

Preminula Marina Tucaković 

Marina Tucaković (67) izgubila je bitku sa opakom bolešću. Najpoznatiji srpski tekstopisac poslednje dane provela je u KBC Dragiša Mišović, gde je prebačena pošto joj je u utorak, 14. septembra, pozlilo, kad je stavljena na respirator, a bila je pozitivna na korona virus.

- Istina je - rekao je Aleksandar Radulović Futa kroz suze za "Kurir".

- Tačno je. Upravo me je zvao otac. Moja majka je preminula. Hvala svima koji su slali dobre misli i koji su bili uz nas“, jedna je izustio Marinin sin Milan Radulović - Laća i dodao da njegova majka sigurno neće biti sahranjena u Aleji velikana.

Pročitajte: U veoma teškom stanju - Marina Tucaković hitno prebačena u KBC „Dragiša Mišović“

Početkom 2018. godine joj je dijagnostikovan maligni tumor dojke, nakon čega je ubrzo i operisana.Lavovski se borila sa opakom bolešću i uprkos teškoj dizjagnozi i lošem fizičkom stanju, verovala je u lepše dane i nikada se nije predavala. 

Sa devetnaest godina počela je da se bavi pisanjem tekstova za pesme, uglavnom pop, a kasnije i turbo-folk žanra - tako osmišljavajući tekstove pesama koje su danas balkanski i svetski hitovi.

Pročitajte: Marina Tucaković o gubitku sina - Rana nikada neće zarasti ali nagon za životom me gura da idem dalje

Luka Šarac

 

 

Gubitak sina Miloša nikada nije prežalila 

Marina je rođena 4.11.1953. godine u Beogradu. Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu. Njen život su obeležili brojni srećni, ali i bolni trenuci, a sve njih je proživljavala uz podršku i ljubav supruga Aleksandra Fute Radulovića. Marina i Aleksandar imaju sina Milana, a njihov drugi sin Miloš je iznenada preminuo 2008. godine. Njegovo beživotno telo je u porodičnom domu Radulovićevih pronašla njegova tadašnja devojka Saša. Marina se od toga nikada nije potpuno oporavila, a jednom prilikom je priznala kako je razmišljala o samoubistvu, ali ipak se okrenula poslu i utehu pronašla u onome što najbolje radi, pisanju pesama. Marina je govorila da bi volela biti anonimna osoba i nije volela da se mnogo pojavljuje na televiziji, a kad se pojavila na početku karijere bila je pod stresom kad bi trebalo da ide u neku emisiji. Svoje slobodno vreme provodila je sa porodicom tako što bi zajedno ručali, a uveče bi se okupljali i razgovaraju. Ponekad su znali da odu i na neko putovanje.

Preminula Marina Tucaković, ceo život posvetila je muzici 

Marina Tucaković karijeru je započela sarađujući s grupom Zana, za koju je napisala hit "Dodirni mi kolena", koja je objavljena 1982. godine i odmah postala hit. Inače sarađuje sa muzičarima srpskog govornog područja. Autorka je tekstova pesama Cece Ražnatović, Dragane Mirković, Jelene Karleuše, Lepe Brene, Zdravka Čolića, grupe Zana, Tošeta Proeskog, Džeja, Željka Samardžića, Ace Lukasa, Saše Matića...

Sve poznate ličnosti u šoku su i neverici da nas je Marina zauvek napustila. Ceca Ražnatović opostila se od velike prijateljice i dugodišnjeg saradnika emotivnim postom na Instagramu. 

"Zanemela sam! Iza nje je duga, mučna borba! I koliko god da smo svi znali ozbiljnost situacije, ja reči nemam! Otišla je jedna vanserijska duša, žena koja je od svake situacije pravila poeziju, neko na ciji rad niko nije ostao imun, a mi koji smo je imali za prijatelja možemo sebe da smatramo privilegovanim! Marina moja draga, odmori svoju dušu i znaj da ćeš zauvek biti voljena od svih nas", napisala je Ceca.

Pročitajte: Marina Tucaković - Duša me boli što brata Džeja nisam mogla da ispratim

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by C E C A (@cecaraznatovic)

Jelena Karleuša neutešna je i slomljena...

"Maki moja… tražim reči… U ovom u**anom životu punom bola, patnje i tuge ti si ostavila najlepši trag. A za to je valjda vredelo živeti. Hvala ti za sve", Jelenine su reči upućene Marini. 

"I nije važno šta će reći ljudi

Već šta u sebi osećam…
ja ne znam kojom da krenem stranom,
ispred mene bol je puk’o k’o kanjon…
Ko ovu dramu režira, nek’ moje ime ne bira
za uloge što nikada nisu moje,
Nek’ život moj ne reskira,
na sreću nek’ ne forsira
ljude što im snovi kapu kroje…. “ , Marina Tucaković

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin