Isidora Minić: U našoj istoriji se pamte vladari, a o njihovim ženama nema mnogo podataka

Isidora Minić: U našoj istoriji se pamte vladari, a o njihovim ženama nema mnogo podataka

Autor: | 02/04/2018

0

Glumica Ateljea 212 Isidora Minić u novoj epizodi serije „Nemanjići“, koja nosi naziv „Kod Kulina bana“, odigrala je Vojislavu, ženu velikog vladara Bosne i sestru Stefana Nemanje.

- U našoj istoriji uglavnom se pamte vladari, a o njihovim ženama baš i nema mnogo podataka. Negde sam i sama mogla da zaključim da je nju brat udao zbog interesa i da bi se neke političke strasti smirile. Imala je dva sina i nekako sam došla do zaključka da je jaka žena koja podržava svog muža - kaže Isidora.

Ona smatra da je Vojislava bila oslonac svome mužu, ali nije sigurna hoće li gledaoci to moći da zaključe iz serije.

- Nisam sigurna šta će ostati od moje glume. Moj lik je iz nekog trećeg plana i više je tu kao podrška glavnim junacima. Meni je bilo zadovoljstvo što sam deo jedne ovakve serije. U „Nemanjićima“ su mnoge uloge bile samo da trepneš, a ja sam mogla nešto i da odglumim - iskrena je glumica.

Isidora kritike na račun serije vidi kao više zlonamerne.

- Ljudi zarad svog uspeha uništavaju tuđe delo. Prezirem kompjuter, nemam društvene mreže. Publika je najbolji sudija. Veliki je uspeh što smo uopšte počeli da obrađujemo temu i ono od čega smo nastali - zaključuje Isidora Minić.

hellomagazin.rs Stefan Tomašević/Antonio Ahel/ATA Images