Poznata advokatica pojasnila kako će se deliti imovina Vidoja Ristovića: Sve pada u vodu ako je potpisan predbračni ugovor!

Poznata advokatica pojasnila kako će se deliti imovina Vidoja Ristovića: Sve pada u vodu ako je potpisan predbračni ugovor!

Autor: | 19/05/2022

2

Imovina Vidoja Ristovića - Ko će naslediti nekretnine, nakit i vredna umetnička dela

Vidoje Ristović, istoričar umetnosti i suprug Nikoline Pišek, koji je iznenada preminuo u 44. godini, sahranjen je na Novom groblju u Beogradu, a mediji uveliko spekulišu šta će hrvatska voditeljka naslediti na ostavinskoj raspravi pri podeli imovine.

Nije tajna da je porodica Ristović veoma imućna, da poseduje izuzetno vrednu kolekciju umetničkih dela, kao i nekretnine na atraktivnim lokacijama.

Pročitajte: Ujedinjene u bolu - Vidoje Ristović sahranjen uz narodnu pesmu dirljivih stihova, bivša supruga stajala odmah iza Nikoline (foto)

Instagram

 

‒ Nikolina i Vidoje živeli su na relaciji Beograd‒Zagreb, a kad su boravili u Beogradu, odsedali su u stanu na Vračaru, u Ulici kneginje Zorke. U pitanju je luksuzni dupleks, ukupne površine 223 kvadrata. Međutim, Vidoje nije bio vlasnik tog stana, već njegov otac Viktor Ristović, poznatiji kao Miša Grof. To znači da ta nekretnina neće biti predmet ostavinske rasprave, a hoće li Nikolini pripasti nešto od vrednih umetničkih dela i nekretnina u Hrvatskoj naknadno će biti utvrđeno – prenosi Kurir.

Pročitajte: Ostala je bez sina jedinca - Ovo je majka Vidoja Ristovića (foto)

Boško Karanović

 

O podeli Ristovićeve imovine oglasila se poznata srpska advokatica Sara Papaz.

‒ O imovini u Hrvatskoj naš sud nije nadležan, već će se o tome raspravljati pred tamošnjim institucijama. Ako se stan u Zagrebu vodio na ime Vidoja Ristovića, polovina nekretnina pripada udovici, a ostatak se deli između udovice i pokojnikovih naslednika. U ovom slučaju pokojnik je imao dve ćerke, što znači da bi se polovina stana podelila na tri dela.

Pročitajte: Završila je medicinu na prestižnom britanskom univerzitetu i sve više podseća na mamu - Ovo je starija ćerka Nikoline Pišek (foto)

Mirko Tabašević

 

Imovina Vidoja Ristovića i predbračni ugovor

Kada je reč o dragocenostima, pre svega o skupocenom nakitu i vrednim umetničkim delima, podela je drugačija, odnosno Nikolina nema pravo na ono što je stečeno pre braka.

‒ Umetničke slike i dragocenosti dele Nikolina i Vidojeve ćerke, ali ako se utvrdi da je nešto stečeno pre braka, udovica Pišek nema pravo na njih, već samo naslednici. U sudskoj praksi dešavalo se da neko traži osporavanje prava nasledstva. Na primer, ako otac pokojnika smatra da je Vidoje imao veći doprinos pri sticanju imovine od supruge, u poziciji je da traži izdvajanje imovine iz vrednosti zaostavštine – objašnjava advokatica Papaz i napominje da navedeno važi samo ako Vidoje i Nikolina nisu potpisali predbračni ugovor.

Pročitajte: Smrt prekinula bajku - Ovako su Nikolina i Vidoje izgledali na spektakularnom venčanju u Monte Karlu (foto)

Instagram

 

Komentari (2)

Loading
Noć 20:04 19.05.2022
Odgovori

A dotična je advokat nekog od članova porodice ili se samoreklamira tražeći klijente? Šta god da je u pitanju, neukusno je.

Zizi 11:42 03.06.2022
Odgovori

A ko je ovlastio tu Saru Papaz da razglaba o tudjoj imovini. Ko uopste ima pravo da se bavi tudjim osecajima? Sve tracave jajare koje zanima tudja intima neka prvo pometu ispred svojih vrata. Njima tudja imovina ni u dzep ni iz dzepa. Nikolina je g-dja, dama, inzenjer arhitekture, uvek bila dobrostojeca i ne treba joj takav primitivni i prostacki publicitet.

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti