Isidora Bjelica nije bila Pajkićeva jedina žena: Kontroverzni profesor iza sebe ima tri braka, a evo ko je ćerka Sofija o kojoj se malo zna

Isidora Bjelica nije bila Pajkićeva jedina žena: Kontroverzni profesor iza sebe ima tri braka, a evo ko je ćerka Sofija o kojoj se malo zna

Autor: | 28/04/2022

0

Nebojša Pajkić tri puta se ženio. U braku sa drugom suprugom, srpskom scenaristkinjom Biljanom Maksić, ima ćerku Sofiju. U braku sa trećom suprugom, srpskom književnicom Isidorom Bjelicom, kojoj je bio profesor na fakultetu, ima sina Lava i ćerku Vilu, piše Vikipedija o privatnom životu Nebojše Pajkića.

Pročitajte: Deca Isidore Bjelice neutešna - Mama, moramo da ti kažemo...

Mirko Tabašević

 

Profesor dramaturgije i filmski scenarista Nebojša Pajkić, sa Isidorom Bjelicom bio je u braku šesnaest godina, od 1994. do 2020. Mnogi su ih smatrali idealnim parom i srodnim dušama koje su se prepoznale.

Ipak, početak njihove ljubavne priče nije mnogo obećavao.

- Osuđivali su nas na sve načine, jer, em što je Nebojša tada bio u građanskom braku, em što je stariji od mene petnaset godina. Međusobno su se kladili, čak je postojala neka javna anketa o tome koliko će naša veza trajati. Mislim da je najoptimističnija prognoza bila pet godina. Ali, ne treba se kladiti na opičene umetnike. Meni su uzor bili Gala i Dali, oni su mi davali nadu da ima velikih ljubavi koje traju i kod umetnika - govorila je Isidora.

Pročitajte: Lav Pajkić - U našem domu i dalje je sve na svom mestu, onako kako je mama ostavila

Privatna arhiva

 

U Nebojšu se, priznala je, zaljubila još na prijemnom ispitu.

- Izgledao je zaista jako harizmatično i fensi dok je dežurao na našem prijemnom. Dosta mojih prijateljica, koje su već bile studentkinje, takođe su bile zaljubljene u njega, i stalno su mi pričale gde Pajkić ide u bioskop, a gde u kafanu. Pratile su ga. On je bio vrsta nekog fetiš mladog profesora.

Pročitajte: Poslednje zbogom - Održana komemoracija povodom smrti Isidore Bjelice

Mirko Tabašević

 

Sve planove koje je imala, Isidora je stavila u drugi plan zbog budućeg supruga.

- Ja sam tada nameravala da ako ne položim prijemni, odem u Meksiko sa jednom svojom simpatijom. Međutim, kada sam videla Pajkića, onako artificijelnog, kao da je Keri Grant u Hičkokovom filmu “Sever, severozapad”, pomislila sam: “Čekaj, ja moram da položim ovaj prijemni.” Prvo smo bili prijatelji. Svakog svog frajera i verenika upoznavala sam sa njim u nadi da će mi reći: “Ma ne, ti si za mene.” Ali, on je Mačka u kineskom horoskopu i prošlo je mnogo godina dok najzad nismo uplovili u našu romansu života.

Pročitajte: Isidora nas je napustila jer je u ovome grešila - Otkriven uzrok zbog kog je Bjelica obolela od raka, svi ćemo se zapitati

Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti