Isidora Bjelica sa porodicom posetila rodni grad: Sarajevo, gledam te poslednji put

Isidora Bjelica sa porodicom posetila rodni grad: Sarajevo, gledam te poslednji put

Autor: | 09/09/2015

0


Spisateljica Isidora Bjelica prolazi kroz najteži životni period, bori se sa opakom bolešću, koja je i naterala da posle skoro 30 godina poseti rodno Sarajevo. Književnica je sa suprugom Nebojšom Pajkićem i sinom Lavom otišla u grad u kojem je rođena i u kojem je odrasla, kako bi, kako je sama rekla, možda poslednji put videla zgradu u kojoj je odrasla i park u kojem je prohodala.

- Nisam ranije imala snage, sve mi je to bilo vrlo bolno. Sada, kada se borim protiv najteže bolesti, želela sam da još jednom vidim zgradu u kojoj sam odrasla, park u kojem sam naučila da hodam, Titovu, Parkušu, gimnaziju. Mnogo je ljubavi u meni prema Sarajevu i, prosto, imala sam snažnu želju da se najzad tamo vratim - objasnila je za „Alo!“ Isidora zašto se tek posle 30 godina vratila u rodni grad.


Na pitanje kako se osećala dok je šetala Sarajevom, spisateljica kaže:
- Ljudi su bili divni na ulici, prilazili su mi i želeli sve najbolje i najlepše. Nisam nikoga obavestila o ovom putu, ni rodbinu, ni prijatelje, jer sam želela da budemo samo moj rodni grad i ja posle tri decenije - tužnim glasom kaže Bjelica, koja se nedavno vratila iz Švajcarske, gde se mesecima lečila od najteže bolesti.


Podsećanja radi, životnu bitku Isidora vodi po treći put. Prvi put, kada je saznala da je bolesna, napisala je knjigu „Spas“, u kojoj objašnjava kako i na koji način treba prihvatiti to što vam se dogodilo i izboriti se sa terapijama i mučnim situacijama. Nažalost, kada je mislila da se izlečila, tumor se vratio, pa se Isidora opet suočila sa velikom borbom i drugi put pobedila. Pre nekoliko meseci, treći put je saznala da se njena borba nastavlja.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Isidora Bjelica / Facebook hellomagazin