Deca Isidore Bjelice neutešna: Mama, moramo da ti kažemo...

Deca Isidore Bjelice neutešna: Mama, moramo da ti kažemo...

Autor: | 06/08/2021

0

Godišnjica smrti Isigore Bjelice - bol i dalje ne jenjava

Petog avgusta navršilo se godinu dana otkako nas je, posle duge i teške bolesti sa kojom se hrabro nosila, napustila Isidora Bjelica. Iza poznate književnice ostala je bogata umetnička zaostavština po kojoj ćemo je pamtiti: knjige, predstave, emisije, intervjui kojima vreme ne može da oduzme autentičnost i umanji zanimljivost.

Oni koji su Isidoru najviše voleli i za koje je ona živela, njena deca Lav i Vila, sećanje na majku uz koje su proveli neobično i uzbudljivo detinjstvo, podelili su na društvenim mrežama.

Pročitajte: Poznati se oprostili od Isidore Bjelice - Sreća je bila poznavati te!

Luka Šarac

 

Sin Lav je, uz fotografiju sa jednog od mnogobrojnih putovanja na koje ih je majka vodila, napisao: „Prošla je i ova najtužnija godina, godina bez tebe. Suprotno onome što se često govori u narodu – da vreme leči svu bol, otkad si otišla na svoj poslednji put praznina je sve veća iz dana u dan. Moram da kažem da kao tvoj sin imam jednu utehu, a to je da si iza sebe toliko mnogo ostavila, toliko ljudi dotakla svojom harizmom, dobrom voljom, umetničkim i književnim delima, da svaki dan mogu da se prisećam nekih lepih trenutaka koji će me tešiti. Mama, tvoj sin te voli najviše na svetu, nedostaješ nam beskrajno i siguran sam da si sada na nekom boljem mestu.”

Pročitajte: Urna Isidore Bjelice položena pored humki dva velikana

Vila, koja što je starija likom sve više podseća na majku, objavila je nekoliko slika iz porodičnog albuma, sa emotivnom porukom: „Najviše na svetu celom“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @vilapajkic

Kada smo Isidoru Bjelicu, u jednom od brojnih intervjua koje je dala za magazin HELLO!, pitali da li je ambiciozna majka, odgovorila je:

‒ Nisam. Da bi žena bila ambiciozna majka, morala bi da ima čvrsta uverenja šta je uspeh, šta bi trebalo da radi i postigne u ovom životu. Ja to ne znam. Što čovek više radi na sebi shvati da ništa ne zna. Moja jedina ambicija je da su deca slobodna i da žive ono što oni žele, a ne tuđe iluzije i zanose. Ničije, pa ni moje.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin