U Beogradu otvorena izložba „Meeting point 2012“

U Beogradu otvorena izložba „Meeting point 2012“

Autor: | 13/09/2012

0

Ministar kulture i informisanja Bratislav Petković sinoć je pred brojnim posetiocima u Ruskom domu svečano otvorio ekskluzivnu izložbu savremenih dela najpoznatijih južnoafričkih umetnika, modernog dizajna i tradicionalnih zanata - „South Africa Meeting point 2012“.

Ovu multimedijalnu manifestaciju posvećenu kulturama Južnoafričke Republike, organizovali su Makhaya Arts & Cultural Development iz Južne Afrike, nevladina organizacija Africa Village i Ruski dom u Beogradu. Nakon uspešnog gostovanja izložbe u nekoliko evropskih metropola, i beogradska publika ima priliku da se upozna sa delima poznatih fotografa - Bob Gosani, Ranjith Kally, GR Naidoo, Cedric Nunn, Sam Nzima i Paul Weinberg.

Povod za izložbu fotografija je stogodišnjica od osnivanja Afričkog Nacionalnog Kongresa(ANC), institucije koja je predstavljala direktan odgovor na nepravdu prema većinskoj populaciji Južne Afrike.

Na promociji su prisustvovale brojne ugledne ličnosti iz društvenog života, kao što su glumac Branislav Lečić, Isidora Bjelica i Nebojša Pajkić, Bora Čorba, pevačica Olivera Katarina, bivši inspektor policije Vladimir Božović, fotograf Nebojša Babić, maneken Neven Bošković i mnogi drugi.

Nakon Beograda, izložba se seli u Moskvu, gde će sledeće godine biti održan veliki festival u znak zahvalnosti Južne Afrike ruskom narodu u borbi protiv aparthejda.
Izložba „South Africa Meeting point 2012“ biće otvorena od 12. do 20. septembra, a ulaz je besplatan.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin