Ni Vilijam ni Hari: Kuću princeze Dajane naslediće glumac sa kojim je imala poseban odnos

Ni Vilijam ni Hari: Kuću princeze Dajane naslediće glumac sa kojim je imala poseban odnos

Autor: | 22/03/2022

0

Kuća princeze Dajane pripašće jednom glumcu

Tragično nastradala princeza Dajana rođena je u Sandringemu 1. jula 1961. godine, kao četvrto od petoro dece Džona Spensera, vikonta od Altorpa.

Dajanina porodica oduvek je bila usko povezana s britanskom monarhijom. Njene bake Sintija i Rut bile su dvorske dame majke kraljice Elizabete II. Posle razvoda roditelja Dajana je neko vreme živela sa majkom u Londonu, da bi ubrzo starateljstvo nad decom dobio vikont Spenser.

Pročitajte: Poznanstvo koje se ne zaboravlja - Boba Živojinović se prisetio magičnih momenata sa princezom Dajanom

Getty Images

 

U to vreme Dajana se seli u Altorp, na imanje Spenserovih u Nortemptonširu, gde je živela i nova supruga njenog oca. Dugo se spekulisalo da je princeza sa maćehom Rejn imala loš odnos zbog čega je vreme provedeno u Altropu često opisivala kao nesrećno i nestabilno. Ipak, Dajanini ostaci počivaju upravo u Altorp parku.
Luksuzno zdanje ima čak devedeset soba i galeriju portreta, a pored velelepne kuće, tu je i nepregledno prostranstvo travnjaka. Britanski mediji pišu da kuća princeze Dajane neće pripasti njenim sinovima, već će je naslediti princezin bratanac Luj Spenser.

Pročitajte: Veridbeni automobil princeze Dajane prodat na aukciji po neverovatnoj ceni

Luj Spenser odrastao je u Kejptaunu, a u Veliku Britaniju vratio se kako bi studirao na prestižnom Univerzitetu u Edinburgu. Posebno je zanimljiva činjenica da se bratanac princeze Dajane bavi glumom. 
Na venčanju princa Harija i Megan Markl Luj je privukao veliku pažnju medija. Britanski tabloidi jednom prilikom su ga nazvali „Hari lajt“, jer obožava žurke i lepe devojke, baš kao njegov brat od tetke u mladosti, ali je nešto umereniji nego što je bio princ Hari.

Pročitajte: Otkrivena simbolika statue princeze Dajane, evo ko su deca koja je okružuju

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti