Prva ispovest Nikole Rokvića posle očeve smrti: Despot je ljut, kaže da će postati naučnik i naći lek protiv smrti kako bi vratio dedu

Prva ispovest Nikole Rokvića posle očeve smrti: Despot je ljut, kaže da će postati naučnik i naći lek protiv smrti kako bi vratio dedu

Autor: | 15/12/2021

0

Nikola Rokvić o Marinku i borbi sa opakom bolešću

Četrdeset dana od odlaska Marinka Rokvića, koji je u 68. godini izgubio bitku s rakom pankreasa, njegov sin Nikola Rokvić odlučio je da sa čitaocima magazina Story podeli osećanja o pokojnom ocu, kao i detalje jednogodišnje bitke koju je legendarni pevač hrabro vodio do poslednjeg dana.

Pročitajte: Nikola Rokvić objavio potresnu fotografiju - Ovako je Marinko izgledao u poslednjim danima života (foto)

Mirko Tabašević

 
 

Nikola je u dirljivoj ispovesti istakao da cela porodica ponosna što su ga imali za oca, supruga, brata i dedu:

- Bio sam prisutan kada su mi se deca rađala i kada mi je otac otišao. U tom trenutku oseti se slična bezgranična ljubav prema najbližem, koju ne osetite tokom života. Godinu dana smo se borili zajedno s Marinkom protiv njegove bolesti i znali smo od samog početka da su male šanse da preživi. No, nismo gubili nadu i uzdali smo se u njegovo snagu i zdrav način života koji je vodio, kao i neverovatnu želju prema životu i ljubav prema svima nama.

Privatna arhiva

 

Nikola je u nastavku razgovora otkrio da Markovoj i njegovoj deci deda jako nedostaje, kao i da je porodica često na okupu kako bi lakše prebrodila težak period:

Despot je u nekim trenucima bio ljut što je deda otišao, pa je rekao da će postati naučnik i naći lek protiv smrti kako bi vratio dedu. Leona kaže da je njen deda otišao na nebo i da Amin (tako zove Boga) čuva dedu.

Nikola Rokvić o Marinku - On je naš heroj

Nikola otkriva da Marinko nije želeo da se priča o njegovoj bolesti niti da opterećuje rodbinu, ček ni kada je kao posledicu bolesti pre tri meseca preživeo dve sepse:

- To su bili veoma teški trenuci. On je heroj - leži u bolnici zbog druge sepse i na moje pitanje Kako si, odgovara: Super. Nikad nije rekao da mu je teško.

Pročitajte: Rekla je pre neki dan kako navija za dedu - Reči ćerke Nikole Rokvića i Bojane Barović gađaju pravo u srce (foto)

Jana Hila Mitrović @hyla

 

Pevač je intervjuu otkrio i da li su sve vesti vezane za uzrok Marinkove bolesti bile istinite.

- Što se tiče njegove bolesti, nije imao nikakve simptome. Sasvim slučajno je otišao u bolnicu s našim bratom iz Nemačke, koji je ovde došao da se prekontroliše. Tada mu je otkrivena bolest ali, nažalost, bila je već u odmaklom stadijumu. Na skeneru nije izgledalo da je toliko strašno, ali kada je urađen rez, lekari su videli da je već otišlo sve predaleko. Čudesno dugo je izdržao, jer je to bolest koja odnosi život za nekoliko meseci. On je uspeo godinu dana da poživi.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Jana Hila Mitrović @hyla

Slične Vesti