Porodica je o tome dugo ćutala, supruga Bojana dala mu je blagoslov: Nikola Rokvić će se zamonašiti

Porodica je o tome dugo ćutala, supruga Bojana dala mu je blagoslov: Nikola Rokvić će se zamonašiti

Autor: | 04/01/2022

5

Odlazak u manastir Nikola Rokvić želi već jako dugo 

Pevač Nikola Rokvić ne krije da mu je vera veoma važna u životu i da je zahvaljujući njoj pronašao mir i spokoj. U trenutku kada je porodica Rokvić saznala da Marinko boluje od teške i nažalost neizlečive bolesti, vera im je pomogla da pronađu put. Godinama unazad Nikola je najmilijima govorio da će se zamonašiti

Pročitajte: Nikola Rokvić objavio potresnu fotografiju, ovako je Marinko izgledao u poslednjim danima života (foto)

ATA Images

 

- Bilo je trenutaka kada je Nikola pomišljao na monaški život, ne u smislu da bi nas ostavio, daleko od toga, već zato što je to njega izuzetno vuklo. I ja to potpuno mogu da razumem. To je bogatstvo koje duša može da oseti samo na takvom mestu. I kad dobijemo tu blagodat, taj blagoslov od molitve ili posta, to je nemerljivo s bilo kakvim ovozemaljskim životom, tako da ja mogu da razumem šta je njega vuklo. On je stvarno u jednom trenutku duboko ušao u veru, okružio se ljudima koji su u tome. Ali kasnije shvatio da je najbolje što čovek može da uradi implementirati taj duhovni život u ovaj koji živimo, uspeo je da nađe neku sredinu da živi zdravim duhovnim životom, a da nije monaški, koji je teško živeti - opisala je Bojana u emisiji "Dok anđeli spavaju", voditeljke Marine Rajević Savić.

Odlazak u manastir godinama je želeo 

Da želi da se zamonaši Nikola Rokvić nije želeo da krije. On je potvrdio supruginu priču.

- Pa jeste, bio sam malo naporan porodici tada. To je ta prva moja spoznaja duhovnosti, svaka tema je bila vezana za duhovnost, hteo sam svima da prenesem to kako sam ja goreo u veri, ali ne može to tako. Ja sam čovek koji ima porodicu, ima decu i moja kelija je moja porodica. Tako živim i pokušavam da nađem taj neki uzani put, porodični, a što se tiče monaštva, možda jednog dana kad izvedem decu na pravi put. Moja Bojana je veliki čovek, veliki prijatelj, ona je jako uticala na moj život, naravno, svaka žena utiče na život muškarca, ali ona je nadogradila tu neku empatiju, ljudskost. Tri u jednoj i žena i sestra i drug. To je Marinkova pesma. Ona je videla tu moju želju i ljubav da je rekla: "Nikola, ti ako budeš želeo da kreneš tim putem, daću ti blagoslov" - rekao je Nikola.

Poslušajte šta je još Nikola pričao Marini Rajević Savić.

 

Komentari (5)

Loading
Jerlena Vasić 21:36 04.01.2022
Odgovori

Osoba koja dolazi na ideju, projavljuje joj se misao da zeli da umre za ovozemaljski svet i zamonasi se, ne preispituje svoju odluku preko sredstava javnog informisanja, (šta je rekla žena , uz fotke monaha i obilaske manastira po Srbiji) a još manje želi senzaciju kroz provlačenje u dnevnim novinama. Momak očigledno zavoleo pravoslavlje ali ga i dalje doživljava kao mistično projavljivanje blagodati i mira (hor lepo peva, bilo mi je divno na Liturgiji, poznat sam pa me i uvazavaju) Duša je jedini živi kvalitet koji čovek ima, kada se ona utiša i Rokvić će mirno odlučiti šta će dalje sa svojim životom. Njegovo praznoslovlje dolazi od sujete i gordosti jer je željan slave u ovom životu. Ne osudjujem, samo rasudjujem. Praštajte braćo mila

Nana 01:44 05.01.2022
Odgovori

To je licna stvar ali moj dobronamerni savjet_NEMOJ!!! Mogao si dok si bio sam sad nemaš pravo svojoj deci uskratiti očinsku ljubav i paznjuZapamti od oca porodica prije svega!! Utonuo si u to u periodu svoje slabosti i bola a crkveni službenici uspješno manipulišu ljudima u takvim stanjima.Da je sve tako sveto i pravedno nebi nam voljeni mladi odlazili jer sam ija izgubila voljena bića.Voli i čuvaj svoju porodicu!!!!Puno sreće svima vama!!

Милош 08:06 05.01.2022
Odgovori

Постоје два пута спасења, монаштво и породични живот. Кажу свети оци, чим се двоумиш, ниси за монаштво.

Djina 20:06 06.01.2022
Odgovori

Joj gluposti. Ako ce, neka ce. Sta vise ima po novinama da se razglaba. To se spakuje i ode. Nego na talambase - naaarodee, cujte i pocujte....Marinka vise nema, davno sam ga poznavala (po krajiske linije) dok je bio mlad, divan mladi covek i tada bio, Bog da mu dusu prosti, porodica mu je obicna, nekarizmaticna, neka rade svoje poslove a ne da se vuku po stampi.

helomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti