Posle majke, ostala je i bez njega: Maja Volk sahranila oca, unuci u suzama, otišao je najveći oslonac

Posle majke, ostala je i bez njega: Maja Volk sahranila oca, unuci u suzama, otišao je najveći oslonac

Autor: | 10/12/2021

0

Otac Maje Volk Petar sahranjen je juče u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Boško Karanović

 

Čuveni pozorišni i filmski kritičar, istoričar i teoretičar preminuo je u devedesetoj godini, a neutešna Maja u pratnji sina i ćerki, kao i brojnih prijatelja i rodbine, smogla je snage da isprati voljenog oca na večni počinak.

Pročitajte: Velika tuga - Preminuo otac Maje Volk

Boško Karanović

 

Maja nikada nije krila da joj je podrška oca Petra i majke glumice Mirjane Kodžić oduvek bila veoma važna i da bez njih ne bi mogla da pregura sve životne lomove koje je ostavila iza sebe.

Boško Karanović

 

Otac Maje Volk sahranjen, porodica u suzama 

Ćerka Milena i Teodora i sin Mihajlo nisu se odvajali od majke koja, ma koliko bila jaka, nije mogla da zadrži suze.

Boško Karanović

 

Boško Karanović

 

Sa željom da oca isprati onako kako dolikuje jednom velikanu kakav je bio Petar Volk, Maja je održala i emotivan govor, koji je sve rasplakao. 

Pročitajte: Danas sa porodicom, a nekada sama i bolesna - U ovom raju, na 45 kilometara od Beograda, Maja Volk je pronašla svoj mir (foto)

Boško Karanović

 

Petar Volk rođen je 1931. godine u Bosanskom Petrovcu. Završio je 1949. godine Gimnaziju u Banja Luci. Diplomirao je književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a filmsku i pozorišnu estetiku doktorirao 1971. godine u Pragu. Univerzitet umetnosti u Beogradu dodelio mu je 1986. godine doktorat nauka iz oblasti istorije filma.

Bio je, pored ostalog, direktor Festivala jugoslovenskog filma, Muzeja pozorišne umetnosti Srbije i upravnik Jugoslovenskog dramskog pozorišta (1977-1981). Na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu bio je redovni profesor i šef Katedre za teoriju i istoriju, predsednik upravnog odbora Instituta za film.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti