Za dva sata smrt ih je uzela obojicu: Tragedija od koje se porodica Jelene Karleuše nikada nije oporavila, imali su jedva 30 godina

Za dva sata smrt ih je uzela obojicu: Tragedija od koje se porodica Jelene Karleuše nikada nije oporavila, imali su jedva 30 godina

30/11/2021

0

Deda Jelene Karleuše poginuo je veoma mlad 

Prerano preminula majka Jelene Karleuše Divna svojevremeno je bila među najpoznatijim radijskim voditeljima, slušaoci su je obožavali i, samim tim, želeli da saznaju detalje iz njenog privatnog života.

U tom periodu stanovala je na Novom Beogradu, odakle se preselila iz Zemuna, kada je njena porodica od vojske dobila komforan stan. Javnosti je otkrila da je rođena u Ptuju, u Sloveniji, kao i da je neko vreme živela u Zagrebu i Puli.

Pročitajte: Divna Karleuša sahranjena, Jelena slomljena ljubila majčin kovčeg (foto/video)

Instagram

 

Jelena Karleuša, zahvaljujući precima svoje majke, ima mešovito poreklo. Njena baka Darina bila je iz Doboja, a deda Jurij Slovenac. Upoznali su se u Zagrebu i ubrzo venčali.

Darina je ostala udovica pre nego što je napunila trideset godina. U vreme kada se dogodila tragedija koja je promenila život porodice Divna je bila desetogodišnja devojčica, dok je njena mlađa sestra Danijela tek napunila tri meseca.

Pročitajte: Poreklo Jelene Karleuše mnoge će iznenaditi, plava krv teče njenim venama

Instagram

 

Deda Jelene Karleuše poginuo je kada mu je bilo samo 33 godine

O pogibiji njihovog oca Jurija, u 33. godini, Divnina sestra Danijela, tetka Jelene Karleuše, svojevremeno je ispričala:

‒ Divnin i moj otac, koji je bio vojni pilot, poginuo je na zadatku. Dva sata kasnije život je izgubio i njegov rođeni brat, takođe pilot. Bio je to veliki šok za celu porodicu, tragedija koja nas je zauvek promenila. Baka godinama nije progovorila ni jednu reč. U istom danu izgubila je dva sina.

‒ Jednako teško bilo je i našoj majci, ali je nekako skupila snagu i nastavila dalje. Imala je samo 29 godina, nikada se više nije udavala. Živeli smo u Sloveniji, odakle nam je otac, u Hrvatskoj, Srbiji. Divna je u Beogradu završila Devetu beogradsku gimnaziju, a na trećoj godini Pravnog fakulteta zaposlila se u „Radio-Beogradu“ na čuvenoj stanici 202. Uspešno se bavila marketingom, neko vreme radila je i na televiziji, a pisala je tekstove i za mnoge estradne zvezde.

Pročitajte: Veliko prijateljstvo sa porodicom Rokvić - Jelena Karleuša ovo nikada neće zaboraviti Nikoli i Marinku

Instagram

 

Govoreći o najranijem periodu svog života, Divna Karleuša je jednom otkrila:

‒ Iako smo se pred kraj moje osnovne škole preselile na Novi Beograd, gde smo od vojske dobile veći i lepši stan sa centralnim grejanjem, kasnije sam se vratila u Zemun, gde smo sestra i ja kupile kuću. Danijelu sam ja podigla. Prećutno sam joj menjala figuru oca, što nisam koristila da dobije po koju ćušku, ali ona i dan-danas prepričava kako sam je plašila u mraku. Majka je bila stroga i nije me puštala da izlazim sa drugaricama u popularne diskoteke „Taš“ i „Cepelin“. Izmišljala sam kako sa školom idemo u pozorište, ali sam iz provoda morala da se vraćam do pola jedanaest uveče dokle, inače, traju predstave.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Miša Obradović

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti