Sreli su se pre 30 godina: Supruga Mikija Manojlovića njegova je koleginica, da li ste znali da je to ona?

Sreli su se pre 30 godina: Supruga Mikija Manojlovića njegova je koleginica, da li ste znali da je to ona?

Autor: | 24/11/2021

0

Supruga Mikija Manojlovića na čelu je Jugoslovenog dramskog pozorišta 

Glumac Miki Manojlović, koga bioskopska publika ovih dana gleda u hit-filmu „Južni vetar ‒ ubrzanje“, u poslednjih trideset godina ostvario je na desetine uloga, od kojih su mnoge bile i u ostvarenjima evropske kinematografije.

S druge strane, skoro trideset godina traje njegov brak sa koleginicom Tamarom Vučković, koju je upoznao još 1992. godine, dok je radio predstavu „Zločin i kazna“.

‒ Sećam se kako sam javno govorio o budućoj premijeri i rekao da sam sreo veoma talentovanu mladu glumicu Tamaru Vučković. Ni sanjao nisam da će Tamara postati i ostati moja životna ljubav, da će poći sa mnom u inostranstvo, a još manje da ćemo dobiti sina ‒ izjavio je svojevremeno jedan od naših najcenjenijih glumaca.

Pročitajte: Miki Manojlović pred premijeru Južnog vetra 2: Sve sam oprostio

Petar Đorđević

 

Iako su Tamari, koju je javnost upoznala zahvaljujući ulogama u serijama „Tito i ja“ ili “Na terapiji”, predviđali svetlu glumačku budućnost, ona se posvetila menadžerskom poslu. Poslednjih godina na čelu je Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Nebojša Babić

 

Supruga Mikija Manojlovića mlađa je dve decenije od popularnog glumca 

Da su godine samo broj svedoči i ovaj poznati par. Predrag ‒ Miki Manojlović je, naime, stariji od supruge dve decenije, ali uprkos tome neguju idiličan odnos. Njihov sin Ivan, koji je ime dobio po dedi, Mikijevom ocu, nedavno je postao punoletan, a u jednoj od retkih izjava koje je dao na tu temu proslavljeni glumac je u razgovoru za tropal.hr iskreno priznao da ga je sin samo dva puta gledao u pozorištu.

‒ Bio je na premijeri „Kralja Lira“. Tada je prvi put bio u zagrebačkom Hrvatskom nacionalnom kazalištu, mada je i ranije dolazio u Zagreb. Moja tašta je Zagrepčanka, njegov bratić i rođaka su tu. Kad je odgledao predstavu, rekao mi je: „Ćale, nisam znao da možeš biti takav.“ Mislio je na strogost koju nemam prema njemu, kao „moj tata može biti jako zajeban“.

Pročitajte: Danas je veliki dan - Miki Manojlović ne krije sreću, supruga Tamara sve vreme uz njega

Petar Đorđević

 

Miki je otkrio da Tamarin i njegov jedinac, koji tek što je maturirao, piše pesme i muziku.

‒ Njegovo pesništvo u ovom vremenu je impresivno ‒ napomenuo je ponosni otac.

‒ Kao svim dečacima u tom uzrastu, čupam mu reči iz usta. Sa Tamarom je mnogo življi i uvek završava tako da mama nekako gnjavi. Ali, to su mame. I moja je bila takva. Mogu da dam savet, ali ništa ne vredi ako sam ne prođeš kroz neko svoje iskustvo. Mladost ne sluša šta govorite. Iskustvo je neprocenjivo i zato je veoma važno da se deca što pre odvoje od roditelja.

Iz prvog braka sa Iskrom Uzelac Miki Manojlović ima ćerku Čarnu koja je rediteljka i docent filmske režije na Akademiji umetnosti u Beogradu. 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti