Čestitamo! Miki Manojlović u 74. godini objavio: Stigla je u pravo vreme...

Čestitamo! Miki Manojlović u 74. godini objavio: Stigla je u pravo vreme...

Autor: | 10/06/2024

0

Miki Manojlović, jedna od najcenjenijih figura u svetu filmske umetnosti, ove godine je dobitnik prestižne nagrade „Zlatni pečat” Jugoslovenske kinoteke.

Ova nagrada se dodeljuje za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, a Manojlović je svojim dugogodišnjim radom i talentom zaslužio da bude među dobitnicima.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Da li je nagrada stigla u pravo vreme? U emisiji „Uranak” na televiziji K1, na ovo pitanje odgovora Miki Manojlović.

- Očekivao sam ranije, ali je stigla u pravo vreme. Tu nema nikakvih pravila. Ako govorimo o nagradama, ima mnogo ulaza.

Za njih je najvažnije ko vam šta dodeljuje, a ne kada. Ima i vreme kada vam dodeljuju. Moj slučaj nije pravilo i ne može da bude pravilo ni za šta.

Prve nagrade sam dobijao vrlo mlad. Prvu nagradu Grada Beograda sam dobio sa 29 godina za pozorište, dok sam drugu dobio sa 52.

Pročitajte: Godine im ne smetaju - Veliki deo javnosti ne zna da je Miki Manojlović dosta stariji od supruge Tamare

Prvu internacionalnu nagradu sam dobio sa 30 za film i nju jako volim.

Ne postoje godine. Postoje ljudi koji odlučuju o nagradama i koji nisu ili jesu kompetentni, i to je jedan spoj razumevanja šta je nagrada i šta ona zapravo treba da bude. Da li ima vrednost ili ne.

Glumac Miki Manojlović u poslednjih trideset godina ostvario je na desetine uloga, od kojih su mnoge bile u evropskim filmovima. 

S druge strane, skoro trideset godina traje njegov brak sa koleginicom Tamarom Vučković, koju je upoznao još 1992. godine, dok je radio predstavu „Zločin i kazna“.

- Sećam se kako sam javno govorio o budućoj premijeri i rekao da sam sreo veoma talentovanu mladu glumicu Tamaru Vučković.

Ni sanjao nisam da će Tamara postati i ostati moja životna ljubav, da će poći sa mnom u inostranstvo, a još manje da ćemo dobiti sina ‒ izjavio je svojevremeno jedan od naših najcenjenijih glumaca.

Ata Images/M.M.

 

Iako su Tamari, koju je javnost upoznala zahvaljujući ulogama u filmu „Tito i ja” i seriji „Na terapiji”, predviđali svetlu glumačku budućnost, ona se posvetila menadžerskom poslu.

Poslednjih godina na čelu je Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Predrag Miki Manojlović je stariji od supruge dve decenije, ali uprkos tome neguju idiličan odnos.

Njihov sin Ivan, koji je ime dobio po dedi, Mikijevom ocu, nedavno je postao punoletan, a u jednoj od retkih izjava koje je dao na tu temu, proslavljeni glumac je u razgovoru za tropal.hr iskreno priznao da ga je sin samo dva puta gledao u pozorištu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti