Nebo za Nebom plače, čujem ga sve jače i jače: 22 godine od strašne pogibije kolege iz benda Nigor objavom na Instagramu sve rasplakao

Nebo za Nebom plače, čujem ga sve jače i jače: 22 godine od strašne pogibije kolege iz benda Nigor objavom na Instagramu sve rasplakao

Autor: | 04/11/2021

0

Nebojša Saveljić - 22 godine od tragičnog gubitka prijatelja i kolege

Poslednjeg dana oktobra 1999. godine region je zanemeo kada se proneo glas: „Nebo je poginuo“. U prvom trenutku bilo je teško poverovati da je otišao Nebojša Saveljić, momak satkan od dobrote i pozitivne energije, koga su svi voleli. Imao je samo 28 godina.

Da tragedija bude veća, sa njim su u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Podgorica–Cetinje poginule još dve osobe, od kojih je jedna bila njegova devojka Vanja.

Pročitajte: Igor Lazić Nigor o tragediji koja je ugasila "Montenigerse" - Nebojša je sada negde gore sa Gruom

Udes se dogodio u ranim jutarnjim satima kada je usled neprilagođene brzine vozilo, u kome je bio član u to vreme megapopularnog crnogorskog hip-hop sastava „Montenigersa“, prešlo na suprotnu stranu i udarilo u stenu. Od siline udarca automobil se prevrnuo na krov i sleteo u jarak pored puta.

‒ Bio sam kod kuće kada sam saznao ‒ prisetio se jednom prilikom Igor Lazić Nigor kobnog događaja, posle kojeg je i njegov život dobio potpuno drugačiji tok. ‒ Te noći bili smo u diskoteci u Bečićima. Negde oko tri sata izjutra krenuo sam ka Kotoru, dok su oni ostali da popiju još po jedno piće pre nego što pođu za Podgoricu. Ujutru, negde oko 9 sati, čuo sam komšinicu kako priča sa mojom majkom koja je počela da kuka na sav glas. Pitao sam šta se desilo. Komšinica mi je samo rekla: „Čula sam da je Nebojša poginuo“.

Pročitajte: Igor Lazić posle toliko godina priznaje - Nisam smeo to da mu stavim u grob, usledilo je prokletstvo

Nebojša Saveljić - uspomena na prijatelja ne prolazi 

Igor je odmah okrenuo Nebojšin broj telefona, na koji se javio zajednički drug i potvrdio užasne vesti.

‒ Nisam znao šta da radim od šoka, pa sam istrčao i trčao oko zgrade kao lud. Kada sam se malo sabrao, pozvao sam prijatelje i otišli smo pravo u Podgoricu ‒ ispričao je Igor, koji je kasnije sa Vladom Georgievim snimio pesmu „Ne brže od života“ i posvetio je tragično nastradalom prijatelju.

Da je poživeo, Nebo bi danas tek „zagazio“ u pedesete. Njegov prijatelj Nigor čuva od zaborava uspomenu na njega. Uz zajedničku fotografiju iz mladih dana, koju je objavio na „Instagramu“, napisao je emotivne reči:

„Godina dvadeset druga, osjeća se i dalje tuga, nebo za Nebom plače, čujem ga sve jače i jače.“

Pročitajte: Igor Lazić Niggor - Ljubav se vidi u pogledu (foto)

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti