Čuvena slikarka beži od kamera: Ovako izgleda tajanstvena supruga Slavka Štimca, njihove fotografije gotovo da ne postoje

Čuvena slikarka beži od kamera: Ovako izgleda tajanstvena supruga Slavka Štimca, njihove fotografije gotovo da ne postoje

Autor: | 01/11/2021

0

Slavko Šimac – žena Vesna je renomirana umetnica

Serija „Crna svadba“, koja je proteklog vikenda počela da se emituje na „Radio-televiziji Srbije“, „vratila“ je na male ekrane uvek rado viđenog Slavka Štimca. Poslednji veliki televizijski projekat u kome smo ga gledali bila je serija „Ubice mog oca“, gde je igrao forenzičara Savu.

Ovog puta njegov lik daleko je kompleksniji i mističniji, a nećemo pogrešiti ako kažemo da bi se epitet „tajanstven“ mogao upotrebiti i pri opisu ličnosti poznatog glumca.

Naime, iako je pred publikom pedeset godina, od kada je 1972. godine prvi put stao pred kamere u filmu „Vuk samotnjak“, o životu Slavka Štimca zna se vrlo malo, tim pre što nerado daje intervuje.

Pročitajte: Slavko Štimac - Nema razloga da se čovek menja zato što ga mnogi prepoznaju na ulici

Mirko Tabašević

 

Ništa veće interesovanje prema medijima ne pokazuje ni njegova supruga Vesna Golubović, i sama izuzetno uspešna u profesiji kojom se bavi.

Vesna je 1980. godine diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti, u klasi profesora Stojana Čelića, a već iduće godine preselila se u Njujork.

‒ Nije to bila hrabrost kako mnogi misle, više ludost. Otišla sam kao da idem na izlet, sa jednom torbom u kojoj su bile dve knjige: „Srpske junačke pesme“ i „Novi zavet“. Imala sam nešto malo para, nisam znala engleski, ali sam bila rešena da tamo zauvek ostanem ‒ ipričala je u jednom od retkih javnih istupanja.

Pročitajte: Kustendorf - Slavku Štimcu uručena Nagrada za buduće filmove

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Galerija B2 (@galerijab2)

 

U „Velikoj jabuci“ odlično se uklopila u umetnički milje. Autorka je mnogobrojnih samostalnih i kolektivnih ižložbi, kao i zidnih instalacija, oprobala se u dizajniranju knjiga, a radila je i scenografije za moderne balete.

Uprkos svemu, odlučila je da se vrati u Beograd, gde se posvetila onome za šta se školovala.

Vesna i Slavko ne mogu se sresti na javnim dešavanjima, niti na „in“ mestima za odmor. Njihovi prijatelji kažu da umetnički par trenutke predaha koristi za obilazak hercegovačkih manastira, gde rado prisustvuju liturgijama.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti