Pobedio bolest: Slavko Štimac prvi put u javnosti po izlasku iz bolnice (foto)

Pobedio bolest: Slavko Štimac prvi put u javnosti po izlasku iz bolnice (foto)

Autor: | 19/07/2021

1

Prvi put, nakon što je pre nekoliko nedelja objavljena vest da je zbog infekcije virusom „Kovid 19“ zadržan na bolničkom lečenju u Vojnomedicinskom centru „Karaburma“ i da se nalazi na kiseoničkoj potpori, Slavko Štimac pojavio se u javnosti.

Legendarni glumac došao je na zatvaranje trećeg Somborskog filmskog festivala da primi nagradu „Specijalni Ernest“, koja mu je dodeljena još prošle godine, ali ne i uručena, jer Festival zbog korone nije održan.

025.rs

 

Kada je od Zorana Rusa, predsednika Skupštine grada Sombora, preuzeo statuu, Slavko Štimac obratio se prisutnima.

‒ Zahvalio bih svima koji su odlučivali o tome da ja treba da dobijem jedno ovakvo priznanje koje u nazivu nosi ime entuzijaste i zaljubljenika u film Ernesta Bošnjaka koji se, s punim pravom, uz Aleksandra Lifku, može smatrati pionirom kinematografije i filma na ovim prostorima.

Pročitajte: Zdravstveno stanje mu se pogoršalo - Slavko Štimac hospitalizovan

025.rs

 

‒ Ja sam premlad da bih bio pionir kinematografije, ali činjenica je da sam bio pionir kada sam ušao u svet filma iz koga još nemam nameru da izađem, nadam se, još neko duže vreme. Jako mi je drago što ovu nagradu dobijam u lepom gradu kao što je Sombor i čestitam vam što imate sugrađanina koji je najbolji košarkaš na planeti ‒ poručio je glavni akter brojnih filmova koji će zlatnim slovima ostati ubeleženi u istoriji naše kinematografije, ne propustivši priliku da pozdravi i planetarni uspeh Nikole Jokića.

025.rs

 

Inače, pre nešto više od dva meseca ljubitelje teatra obradovala je vest da se Slavko Štimac posle duže vremena vraća na pozorišne daske, glavnom ulogom u dramskom komadu „Da počnemo ispočetka“. Međutim, premijera zakazana za 10. jun, na sceni Opere i teatra „Madlenianum“, nekoliko dana ranije otkazana je „zbog bolesti glumca“, navedeno je u zvaničnom saopštenju.

Po svemu sudeći Slavko Štimac uspešno se oporavio i vratio poslovnim obavezama. Zanimljiv je podatak će umetnik, koji ove godine proslavlja 61. rođendan, u 2022. obeležiti pola veka karijere. Upravo toliko je prošlo otkako je 1972. godine stao pred kamere, u kultnom filmu za decu „Vuk samotnjak“.

025.rs

 

Komentari (1)

Loading
Marina 22:39 19.07.2021
Odgovori

Baš divna vest!Hvala Bogu,da nam poživi još dugo! Divan glumac , koliko suza i smeha smo doživeli kroz njegove uloge. Sve najbolje mu želim!

Eva Čubrović hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti