Stroga sa čudnim zahtevima: Posao Olivere Balašević nekada je bio ovo, Novosađani je i te kako pamte

Stroga sa čudnim zahtevima: Posao Olivere Balašević nekada je bio ovo, Novosađani je i te kako pamte

Autor: | 05/10/2021

1

Posao Olivere Balašević koji Novosađani i te kako pamte

Olivera Balašević, supruga legendarnog „Panonskog mornara“, nekad uspešna gimnastičarka, a danas jednako sjajna spisateljica, svojevremeno je bila i profesorka fizičkog vaspitanja. Predavala je u Gimnaziji „Isidora Sekulić“ u Novom Sadu. Nekadašnji učenici za nju imaju samo reči hvale i ostala im je u najlepšoj uspomeni, ali škola ne bi bila škola kada se za profesore, čak i najbolje, ne bi vezivale neke duhovite dogodovštine.

Pročitajte: U ulici Jovana Cvijića - Olivera Balašević otvorila vrata bajkovitog doma koji je uredila sa puno ljubavi (foto)

Andreja Damnjanović

 

Ovaj posao Olivere Balašević i danas Novosađani prepričavaju 

Tako se u „srpskoj Atini“ još pamti i prepričava kako je Olja od svojih đaka za prelaznu ocenu zahtevala potvrdu od stomatologa. Naime, svi zubi morali su da budu zdravi. Potpuno razumljivo, jer između lepih zuba i zdravlja stoji znak jednakosti. „Danas sam joj na tome zahvalan“,  napisao je na „Fejsbuku“ jedan bivši učenik.

Pročitajte: Bolna rana - Oliveru Balašević odgajila je majka, a ko je njen otac?

– Bilo je, naravno, i negativnih komentara, ali oni su uglavnom dolazili od krezubih, što je i predvidivo. Famozna potvrda bila je dovoljna za prelaznu ocenu, dok su za peticu morali da znaju i malo bontona, poneki plesni korak, ponajmanje da đipaju preko kozlića. Moji đaci su imali najzdraviji poljubac u gradu. I to je veličina pedagogije, ocena koju profesori dobiju od svojih đaka mnogo godina posle mature. Položila sam, šta da vam kažem – objasnila je Olja jednom prilikom za HELLO!.

 

Komentari (1)

Loading
NS 23:47 05.10.2021
Odgovori

Istina, ja sam njen đak u pomenutoj gimnaziji bila. Potvrda stomatologa, bonton pa još ako neko zna lepo da peva e to je bila čista petica... Sve u svemu profesoricu Oliveru je većina đaka iz moje prve genercije Isidorine gimnazije volela.

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti