Snežana i Dragan Stojković proslavili tridesetu godišnjicu braka: Nikada nismo podlegli iskušenjima

Snežana i Dragan Stojković proslavili tridesetu godišnjicu braka: Nikada nismo podlegli iskušenjima

03/07/2021

0

Snežana i Dragan Stojković Piksi čestitali su jedno drugom tridesetu godišnjicu braka. Verovatno samo parovi koji su došli do tog jubileja znaju koliko su ljubavi, strpljenja, tolerancije i kompromisa uložili u to dugo putovanje. Dok su u Kanu 21. juna izgovarali ono čuveno “da” znali su da se mnogo vole, ali ne i šta sve treba uraditi da bi zajednički život savršeno funkcionisao. Cena tog neznanja bile su turbulencije koje su pratile početak njihove priče.

Mnogo godina kasnije, pričajući o ključnim periodima u životu, Snežana je pomenula odlazak u Japan. Daleko od porodice, prijatelja i svih koji bi mogli da im daju savet, bili su upućeni samo jedno na drugo. U tim novim okolnostima njihov odnos počeo je da dobija drugačije obrise.

Pročitajte: Posle dve decenije, Dragan Stojković Piksi doneo veliku odluku

- U inostranstvu smo našli svoj mir, posvetili se jedno drugom, kasnije deci. Tako je i danas - kaže Snežana koja, baš kao i njen suprug, ističe kolika je satisfakcija za njih to što su od ćerki Anje i Andree i sina Marka napravili ljude kojima se ponose. Naravno, i u vaspitanje je trebalo uložiti mnogo ljubavi, energije i odricanja.

Boško Karanović

 

Da bismo sve postigli, zapostavila sam svoje profesionalne ambicije, jer nije bilo moguće pratiti takvog čoveka kao što je Dragan, sa tako uspešnom karijerom, i paralelno graditi svoju. To je bila moja svesna odluka. Prekinula sam studije arhitekture na poslednjoj godini jer smo otišli da živimo u inostranstvu. Kasnije sam sa profesijom ostala u kontaktu tako što sam uređivala kuće i stanove u kojima smo živeli. Sređivanje enterijera veoma me ispunjava i čini srećnom.

Snežana i Dragan Stojković - Ljubav je pokretač svega 

Dve decenije posle građanskog organizovali su crkveno venčanje u ruskom pravoslavnom hramu „Aleksandar Nevski“, nedaleko od Trijumfalne kapije. Četvrtog juna, tačno u podne, potvrdili su ono “i u dobru i u zlu”. Osim porodice, prisustovalo je pedesetak bliskih prijatelja. Njena kuma bila je Ivana Mišković-Karić, dok je Piksiju svedok bio Dragan Trivan. O svim tim godinama iza njih legendarni fudbaler i selektor reprezentacije Srbije otkriva:

Boško Karanović

 

- Postoji reč koja sve rešava, a to je ljubav. Ljubav je pokretač svega. Ne ljubav iz koristi, ne ljubav iz strasti, već ona suštinska. Upravo takva vezuje Snežanu i mene. Sigurno da ima lepših žena od nje, sigurno da ima lepših muškaraca od mene, ali nikada nismo podlegli iskušenjima, jer naša ljubav postoji nesmanjenim intenzitetom više od trideset godina. To je dovoljno snažan argument da oboje zaključimo kako smo napravili pravi izbor partnera za ceo život. 

Snežana i Dragan Stojković saglasni da je žena stub kuće

Snežana, koja je zajedno sa Draganom na vreme naučila da za sklad u braku nije dovoljna samo ljubav, uvek je znala kako će njihov dom učiniti najprijatnijim mestom. 

Privatna Arhiva

 

- U vreme kad je bio kod kuće nikada nisam zakazala kozmetički tretman ili otišla da se vidim sa prijateljicama. To je respekt prema njemu i našem zajedničkom vremenu. Znam mnogo žena koje ceo dan provode u salonima lepote, dok je njihovim muževima dosadno, pa zovu prijatelje da izlaze. Nekada mi drugarice prebacuju kako nemam vremena da se viđam s njima, ali navikle su da mi je Dragan prioritet. Čak su i deca, kad su bila mala, pokazivala određenu ljubomoru jer smo nas dvoje imali naše male rituale.

Ceo intervju sa Snežanom i Draganom Stojkovićem pronađite u najnovijem broju magazina HELLO! koji je u prodaji od 2. jula! 

HELLO!

 

 

Komentari (0)

Loading
HELLO!/Brankica Treskavica Boško Karanović

Slične Vesti