Prve dame Amerike vraćaju se u Vog: Džil Bajden na naslovnoj strani prestižnog časopisa

Prve dame Amerike vraćaju se u Vog: Džil Bajden na naslovnoj strani prestižnog časopisa

Autor: | 02/07/2021

0

Džil Bajden na naslovnici avgustovskog Voga

Posle pauze od četiri godine, prve dame Sjedinjenih Država vraćaju se u “Vogue”. Džil Bajden našla se na naslovnoj strani avgustovskog izdanja, a pozirala je čuvenoj Eni Libovic na balkonu Bele kuće u tamnoplavoj haljini sa cvetnim printom i potpisom brenda „Oscar de la Renta“.

Vogue

 

Priču prati naslov „Prva dama za sve nas“. Ako pitate Amerikance, polovina njih odgovoriće da se te reči ne bi uklopile uz njenu prethodnicu Melaniju Tramp. Iako važi za ikonu stila, a i karijeru je počela u svetu mode, zgodna Slovenka bila je u nemilosti glavne urednice Ane Vintur. Politika je, očigledno, ušla duboko u pore američkog društva, pa su je vrlo primetno ignorisali svi koji su mogli, od Holivuda do čuvenih kreatora. No, Melanija je držala modne lekcije svaki put kad bismo je negde videli. I da ne zaboravimo, na naslovnici „Voguea“ bila je mnogo pre Džil Bajden i Mišel Obame, pre 16 godina, kada se u veličanstvenoj Galijanovoj venčanici udala za Donalda Trampa.

A Džil Bajden? „Konačno možemo normalno da dišemo“, kaže u intervjuu, misleći na Ameriku posle Trampa. Eni Libovic pronašao ju je u jednoj od kancelarija čuvenog vašingtonskog zdanja dok je odgovorala na mejlove odevena u bluzu i suknju Ralfa Lorena.

Pročitajte: Godine su samo broj - Džo i Džil Bajden ovako provode slobodno vreme

Vogue

 

Prva dama otkrila je kako je proteklo prvih sto dana mandata njenog supruga. Džo joj se pridružio dok se, u božanstvenoj zelenoj haljini Majkla Korsa, slikala na tremu ispred Ovalnog kabineta. Za ovih nekoliko meseci već su zajedno obišli dobar deo Amerike, sa željom da oslušnu puls nacije i provere kakva energija vlada tokom kovid-krize koja traje od prošlog proleća. Bili su i u Evropi, na Samitu G7, a potom u Ženevi, gde se Bajden prvi put sreo sa Putinom.

Pročitajte: Spektakularna inauguracija Džoa Bajdena - Jedna dama 'ukrala' svu pažnju! (foto/video)

Vogue

 

Vogue

 

‒ I molim vas, zovite me Džil – insistira Džil prilikom zvaničnih susreta, a to je ponovila i za „Vogue“.

I dok se njeni fanovi utrkuju ko će joj poslati lepši kompliment za naslovnu, ni Melanijin tabor ne ćuti. Jedan od duhovitijih komentara glasi:

‒ Pa šta ako je „Vogue“ napravio pauzu od četiri godine? Za to vreme u Beloj kući je živeo jedan pravi pravcati model.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin