Raskoš s porukom: Pogledajte kako je Džil Bjaden ukrasila Belu kuću, detalj na jelci iznenadio je čak i Melaniju (foto)

Raskoš s porukom: Pogledajte kako je Džil Bjaden ukrasila Belu kuću, detalj na jelci iznenadio je čak i Melaniju (foto)

Autor: | 12/12/2021

0

Bela kuća - dekoracija na temu Darovi od srca

Kako nadmašiti Melaniju Tramp i njene lekcije iz stila koji je unela i u Belu kuću? Mnogi tvrde da je to nemoguća misija i da su praznične dekoracije sa potpisom bivše prve dame apsolutno nenadmašne. Ipak, mora se priznati da se Džil Bajden zdušno potrudila da prvi Božić u predsedničkoj rezidenciji bude nezaboravan doživljaj, ne samo za one koji žive u čuvenom zdanju u vašingtonskoj Aveniji Pensilvanija već i za posetioce.

Pročitajte: Prvi Božić u Beloj kući - Džil Bajden dočekala raskošnu jelku i spremila deset hiljada ukrasa

Getty Images

 

Poslednjih dana novembra priredila je svečani doček jelke dopremljene sa jedne farme u Severnoj Karolini. Pored glavnog drveta, postavljenog u „Plavom salonu“, u novogodišnjoj bajki učestvuje još četrdeset manjih stabala, oko deset hiljada ukrasa sa raznim motivima, osamdeset hiljada lampica, trista sveća, skoro dve hiljade metara ukrasnih traka, trideset venaca i – stotinak volontera. Dve veće jelke u Istočnom krilu okićene su fotografijama članova bivših prvih porodica. Na opšte iznenađenje, gospođa Bajden nije zaboravila ni Donalda Trampa i njegovu suprugu.

Pročitajte: Godine su samo broj - Džo i Džil Bajden ovako provode slobodno vreme

Getty Images

 

Bela kuća - dekoracija od koje zastaje dah

Prazničnu misiju Džil je otvorila uz pomoć učenika drugog razreda osnovne škole iz Merilenda, kojima je u Državnoj trpezariji čitala odlomke iz svoje knjige “Don’t Forget, God Bless our Troops”. Bila je to sjajna uvertira u ovogodišnju temu “Darovi od srca”, kojom je odata posebna počast medicinskim radnicima na prvoj liniji borbe protiv kovida. Kao svakog decembra, predsednički par ugostiće invalide i ratne veterane, porodice vojnika koji ne mogu da budu kod kuće za praznike jer su u službi na drugom kraju sveta, studente, pripadnike manjina...

Pročitajte: Ljubimci iz Bele kuće - Svi predsednički psi i jedna mačka

Profimedia

 

‒ Inspiraciju smo pronašli u svima koji su ustrajali u ovo teško vreme. Dok čekamo prvi Božić u Beloj kući podsećamo se koliko su naše razlike dragocene, a sličnosti beskrajne. Stvari koje smatramo svetim ujedinjuju nas i nadilaze sve daljine, vreme, čak ograničenja usled pandemije. Spajaju nas vera, porodica, prijateljstvo, ljubav prema umetnosti, nauci i prirodi, zahvalnost, jedinstvo i mir. To su pokloni iz srca – poručila je prva dama u pretprazničnom saopštenju.

Profimedia

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti