Jelena Karleuša o Evroviziji: Naše devojke su bile odlične, ali po lokalnim standardima, Evropa traži nešto drugo

Jelena Karleuša o Evroviziji: Naše devojke su bile odlične, ali po lokalnim standardima, Evropa traži nešto drugo

Autor: | 23/05/2021

5

Jelena Karleuša o Evroviziji ima vrlo jasan stav. Evo kako pop zvezda komentariše predstavnice Srbije, grupu Hurricane, kao i ovogodišnju muzičku smotru u Roterdamu.

- Devojke iz grupe "Hurricane" dale su sve od sebe da dostojno predstave Srbiju i ja im od sveg srca čestitam. Bravo, devojke!

- Nažalost, kao što sam i predvidela, pravila igre na evropskoj sceni su ipak malo drugačija, i to mora da nam bude jasno. Traži se koncept, traži se poruka, traži se pop art, hrabrost, nova vrtsa cool-a, traži se ono što Balkan ne oseća i ne razume. Ono što mi volimo na ovim prostorima, za šta mi mislimo da "kida, grmi i gori", nažalost, nije ono što "pali" ostatak sveta.

Pročitajte: Spektakl u Roterdamu - Italija je pobednik 65. Evrosonga (foto/video)

EBU / Thomas Hansens

 

- Opet ću dati primer Marije Šerifović koja je pobedila. Imala je koncept, poruku, hrabrost, i bila je dovoljno čudna da bude art. O talentu i dobroj pesmi da ne govorim. Zato je pobedila, tad, u tom momentu, je bila novi, drugačiji vajb. Marija je to bila prirodno. Marija je bila ličnost. A pobedu uvek odnese posebna ličnost.

- Ponoviću, naše devojke su bile top, i ja ih obožavam, ali po našim lokalnim standardima. Ako smo već išli na tri ribe koje igraju, onakvi kostimi su istog momenta morali da se spale. Koreaografija i scenski efekti? Molim vas... Šta je bilo novo i drugačije?

- Biću iskrena, naše devojke nisu imale tim koji bi oko njih "sašio" jak koncept. One su kao izvođači svoj deo posla odradile besprekorno, nisu bile dužne da se bave drugim elementima. To je morao da radi tim. Kao u fudbalu, džaba top igrač, ako je trener bez ideje.

EBU / Thomas Hansens

 

Jelena Karleuša o Evroviziji - Evropa traži koncept, poruku i ličnost

- Iz godine u godinu Srbija na "Evrosong" šalje "topovsko meso", izvođače koji se ostavljaju na milost i nemilost, ni krivi, ni dužni. Bez logistike, bez para, uz puno stresa... I uvek se pitamo zašto tako loše prolazimo. Ponavljam, devojke su svoj deo odradile brutalno dobro. Ali objasnila sam vam šta je sve zakazalo, što nema veze sa njima.

- Zato je ovaj put pobedio Italijan na štiklama. Rok Bog, ličnost, koncept. Zato su dobro prošli i Švajcarska, Francuska... Pure art.

EBU / Andres Putting

 

- Zapamtite, ono što vi mislite da je bezveze, zapravo nije, samo vi nemate pojma i zato su u Srbiji hitovi pesme i izvođači od tri dinara - zaključila je Jelena Karleuša na svom "Insta-storiju".

Komentari (5)

Loading
Boris Dolmazet 18:53 23.05.2021
Odgovori

Na Evroviziji se godinama unazad otvoreno plasira satanizam, što preko muzike i nastupa, što preko koreografije. To je bilo najupečatljivije nakon pobede finske grupe Lordi sa užasnom pesmom i nastupom "Hard Rock Hallelujah" 2006. godine. Evo i ove godine, nekoliko nastupa takmičara su bili čist satanizam, npr. nastup za Kipar od Elena Tsagrinou sa pesmom El Diabolo(iz španskog :đjavo), pa grupa Blind Channel opet iz Finske sa pesmom Tamna Strana (Dark Side) , pa pevač iz Norveške, sa veoma upečatljivom koreografijom i pesmom tzv.palih anđela (Fallen Angel) . GOSPODE POMILUJ Amin 🙏

Gordana 19:29 23.05.2021
Odgovori

Mislis da bi ti.pobedila.Najvaznija je pesna i izvidjenje pevaca.Karlesa moze da ims scenski nastup.Marija je pobedila glasom a ne stasom.Kao Francuska i Svajcarska

Sneza 15:22 24.05.2021
Odgovori

Jelena je upravu....devojke su super,ali nije ovo pesma za Evroviziju...sve je otislo dodjavola i ovo takmicennje vise i nije za nas...

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti