Tri decenije posle Mobi Dika Srđan Čolić priznao veliku istinu

Tri decenije posle Mobi Dika Srđan Čolić priznao veliku istinu

Autor: | 04/05/2021

0

Srđan Čolić danas ima dvoje dece - Stribor i Minja obožavaju tatin novi posao

“Davno, u čarobnom gradu Kumandra, ljudi i zmajevi živeli su u slozi. Ali, kada su zlokobna čudovišta, poznata kao Drun, postala pretnja za planetu, zmajevi su žrtvujući sebe, spasili čovečanstvo. Sada, 500 godina kasnje, ta ista čudovišta su se vratila. Usamljena ratnica Raja mora da uđe u trag poslednjem zmaju, u nadi da će zauvek zaustaviti neprijatelja.” Ovo bi, ukratko bio sinopsis animiranog filma “Raja i poslednji zmaj”, koji je stigao u naše bioskope. Srđana Čolića, u čijem studiju je film sinhronizovan, a i sam tumači jednu od uloga, na početku razgovora za HELLO! pitali smo – kad postajemo previše stari da verujemo u bajke sa srećnim krajem.

- U mom slučaju – nikad. Koliko god delovalo smešno, meni i dalje prija “happy end”.

Film je namenjen najmlađima. Glasove su pozajmili Irina Arsenijević, Marija Mikić, Todor Jovanović, Bojan Žirović,  Aleksandar Kukolj... Koja je vaša uloga u celoj priči?

- Ja imam ulogu producenta, muzičkog reditelja i vlasnika studija za sinhronizaciju. Trudim se da uz pomoć reditelja dijaloga i glavnog ton majstora angažujem najbolje glumce koji odgovaraju likovima, i da oni budu odobreni od “Dizni” produkcije. U ovom filmu imam i malu ulogu, prepustiću publici da sudi o Tongu. (smeh)

Pročitajte: Srđan Čolić postao otac po drugi put

Imate li evidenciju koliko dugometražnih filmova je “prošlo” kroz vaš studio?

- Morao bih da potražim tačnu informaciju, ali mislim da je bilo najmanje dvadeset. Svaki muzički film je mala “glavobolja”, ali ponosan sam baš na ta ostvarenja. Izdvojio bih “Zaleđeno kraljevstvo”, “Lepotica i zver”, “Kralj lavova” i meni jedan od najdražih “Koko”.

Šta kaže vaše iskustvo, da li dečaci i devojčice imaju različite favorite?

- Imaju. Na primer, dečaci vole “Automobile”, a devojčice “Zvončicu”. No, postoje filmovi koje vole i dečaci i devojčice, kao što je već pomenuti “Koko”.

Srđan Čolić ne odustaje od Mobi Dika 

Priskaču li vam sin i ćerka u pomoć kad treba pozajmiti glas nekom liku?

- Stribor je već iskusan mladi glumac. Uskoro ćete imati priliku da ga čujete u jednoj velikoj ulozi, ali još je rano da spominjemo taj film. Minja tek počinje, ali izgleda da su oboje nasledili gene bake i deke koji su bili glumci.

Da li im je dovoljno to što vam prave društvo dok radite pa da se “zasite” animiranih junaka, ili vole da odu u bioskop i sve iznova pogledaju na velikom platnu?

- Obavezno se ide u bioskop, jer dok se radi film nema gledanja. A i lepše je tako, zar ne?

Godinama kasnije šira javnost i dalje vezuje vaše ime uz grupu Mobi Dik. Da li je ta “knjiga” zauvek zatvorena ili možda jednog dana usledi nastavak?

- Svestan sam da je Mobi Dik nešto po čemu će me javnost pamtiti. Nemam ambiciju da nastavim sa tim radom ali moguće je da ću, ako nađem slobodnog vremena, nešto snimiti pod tim imenom. Ništa nisam obećao, samo razmišljam naglas. (smeh)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @foto.nostalgija

 

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović hellomagazin